Ország-világ

2008.03.07. 12:48

Felmentették a kiskőrösi lány megölésével vádolt férfit

Jogerősen felmentette az aljas indokból elkövetett emberölés vádja alól a Szegedi Ítélőtábla pénteken azt a férfit, aki ellen egy tizenöt éves kiskőrösi lány meggyilkolása miatt indult eljárás.

BAMA

Az ügyben a rendőrség csütörtökön egy másik férfit gyanúsított meg, aki annyit elismert: köze van a bűncselekményhez. Bár a vádlott a nyomozás során védője jelenlétében hat alkalommal tett beismerő vallomást - amit a bírósági szakban visszavont -, kétséget kizáróan nem bizonyítható, hogy ő követte el a bűncselekményt – mondta az ítélet indoklásakor pénteken Hegedűs György tanácsvezető bíró. Az ítélőtábla tanácsa osztotta az első fokon eljáró Bács-Kiskun Megyei Bíróság álláspontját abban, hogy a bűncselekmény nem történhetett úgy, ahogy azt a vádlott előadta. A bíróság abban egyetértett az első fokú felmentő ítélet hatályon kívül helyezését kezdeményező ügyésszel, hogy nyomozati  szakban mulasztások történtek az ügyben.

"2007-ben még ilyen kiemelten súlyos bűncselekmény esetében is van, hogy a beismerő vallomást az eljáró hatóságok a bizonyítékok  királynőjének tekintik" - fogalmazott a bíró. Az eljárás adatai szerint 2006. szeptember 27-én az akkor 21 esztendős vádlott és a későbbi áldozat, egy 15 éves kiskőrösi lány  nagyobb társaságban egy tanyán ünnepelték a vádlott testvérének  születésnapját. Az esti órákban a lány, a vádlott és barátja hazaindultak.  Először a barát tanyájához értek, ahol a vádlott és a sértett elbúcsúztak tőle, majd kettesben folytatták útjukat a lány otthona  felé, ahonnan a férfi rövidesen visszatért barátja tanyájához. A sértett édesanyja késő este ért haza a munkából, majd amikor észlelte, hogy lánya nincs otthon, keresésére indult, s bejelentette  eltűnését a rendőrségen. A lány lemeztelenített alsótestű, elföldelt holtestét másnap egy közeli szőlőben találták meg. A szakértői vizsgálatok szerint a sértettet bántalmazták, majd megfojtották.

Szilágyi Lajos ügyész a tárgyaláson elmondta, a rendőrség az  első fokú felmentő ítéletet követően ismeretlen tettes ellen indított eljárást az ügyben. A megszerzett információk alapján a hatóságok látókörébe került egy férfi, akiről bebizonyosodott, az ő vérét találták meg az  áldozat ruháján. A férfi - akit csütörtökön őrizetbe vett a rendőrség – elismerte, köze van a bűncselekményhez, a tett  elkövetését azonban nem vállalta, s terhelő vallomást tett a vádlottra.

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában