Ország-világ

2008.03.28. 16:36

Fenyő Iván áldja a siker pillanatait

Szabadság, szerelem, S.O.S. szerelem!, 9 és fél randi. Fenyő Ivánt, a főhőst e filmek szinte azonnal az érdeklődés középpontjába állították. A fiatal színművész tudatosan törekszik a változatosságra.

Rados Virág

– Húzódozott ettől a beszélgetéstől. Bizalmatlan, vagy rosszak a tapasztalatai?

– Való igaz, kicsit bizalmatlan természetű vagyok, de amióta a sajtóban szerepelek, sok negatív élmény ért. Nem mondok konkrét példát, mert nem akarok senkit kellemetlen helyzetbe hozni. Szóval a lényem egyik fele nyitott, a másik viszont óvatos.

– Mit szól hozzá, hogy sokan rajonganak önért, sőt, akad, aki a példaképének tartja?

– Nagyon jólesik, ugyanakkor nem veszem mindezt természetesnek. Áldom a pillanatot, amikor így közelednek hozzám. Ajándék az élettől, ami nem mindenkinek adatik meg.

Önnek fiatal színészként sikerült az élvonalba kerülnie. Minek tulajdonítja ezt? Tehetséges, jó helyen volt jó időben, vagy megfelelő emberekkel találkozott?

– Úgy gondolom, mindez együtt játszott közre. De a szerencsében nem hiszek. Szilárdan vallom, hogy ami velünk történik, az nem véletlen.

– Ezek szerint mégiscsak nagy bizalma van az élethez.

– Az élethez igen – csak emberekben csalódtam már.

– Hogyan érzi magát a szépfiú-szerepben, amelybe beskatulyázták? Vagy ez csupán a bulvársajtó műve?

Fenyő Iván színművész

SZÜLETETT: 1979. június 15. TANULMÁNYOK: Földessy Margit stúdiója; Új Színház Stúdió; Színház- és Filmművészeti Egyetem PÁLYA: 2003-tól a Katona József Színház tagja - SZÍNDARABOK: Ivanov, Kabaré, Koccanás, Egy nő, Az ötödik pecsét, Szentivánéji Álom, Tartuffe FILMEK: Kútfejek; Bőrnyakúak; Szabadság, szerelem; S.O.S. szerelem!; 9 és fél randi

– Igen, ők szeretnek mindenkit valamilyen rubrikába begyömöszölni. Pedig valamennyi filmemben más-más karaktert alakítottam. Kínosan ügyelek rá, hogy ne vállaljam el kétszer ugyanazt.

– Van kedvenc szerepe?

– Nincsen. Mindig annak a bőrébe bújok bele szívesen, akit éppen játszom.

– Hogyan látja a színházi és a filmszínészi munka kapcsolatát?

– Egy színésznek tudnia kell játszani színházban, filmben, tévében, rádióban. Ezen a téren szintén szeretem a változatosságot.

– Mi a véleménye arról, hogy a mai magyar közönségfilmek némelyikében – az S.O.S. szerelemben is – sok szponzor reklámja közvetlenül jelenik meg?

– Ez attól függ, hogy a producer milyen szerződést köt a támogatóval. Szerintem jobb, ha a hirdetés beágyazottsága észrevétlen. De egy film nem a reklámtól lesz jó vagy rossz, hanem a művészi munkától.

TANULMÁNYOK: Földessy Margit stúdiója; Új Színház Stúdió; Színház- és Filmművészeti Egyetem

PÁLYA: 2003-tól a Katona József Színház tagja - SZÍNDARABOK: Ivanov, Kabaré, Koccanás, Egy nő, Az ötödik pecsét, Szentivánéji Álom, Tartuffe

FILMEK: Kútfejek; Bőrnyakúak; Szabadság, szerelem; S.O.S. szerelem!; 9 és fél randi -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában