Ország-világ

2008.03.27. 14:02

Fidesz: a válságon nem segítettek az uniós források

Lehet, hogy uniós szemmel nézve jól haladnak a dolgok Magyarországon, de a magyar emberek ennek éppen az ellenkezőjét érzik

BAMA

Lehet, hogy uniós szemmel nézve jól haladnak a dolgok Magyarországon, de a magyar emberek ennek éppen az ellenkezőjét érzik - reagált a Fidesz a Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és Danuta Hübner regionális fejlesztési biztos csütörtöki budapesti találkozója után elhangzottakra.

Az Európai Bizottság regionális fejlesztési biztosa Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel folytatott megbeszélése után üdvözölte, hogy Magyarország igyekszik kiegyenlíteni a központi régió és az ország fejletlenebb régiói közötti fejlettségi különbségeket.

Gyurcsány Ferenc arról beszélt, hogy Magyarország 2004-2006 között az I. Nemzeti Fejlesztési Terv forrásainak felhasználásában a 12 újonnan belépő tag között az első helyre került, a most folyó nemzeti fejlesztési programban pedig a 27 tagország között áll az élén.

A fideszes Nógrádi Zoltán az MTI-hez eljuttatott reagálásában ugyanakkor azt írta: amikor arról beszélnek, hogy a legtöbbet Magyarország hívja le az uniós pénzekből és a legtöbb pályázatot is a magyarok írják ki, azt nem teszik hozzá, ezzel Magyarország mindössze 1 százalék gazdasági növekedést produkált, még mindig nincsenek megkötve támogatási szerződések a tavaly márciusi pályázatokhoz kapcsolódóan és a nagyprojekteket sem nyújtottuk még be.

A gazdaságfejlesztési operatív program keretében csupán 1,5 milliárdos kifizetés történt meg - tette hozzá az ellenzéki politikus, aki szerint öndicséret helyett arról kellene beszélni, hogyan lehetne jobban és hatékonyabban működtetni a rendszert, átláthatóbbá tenni a struktúrát és megtalálni a felelősöket a súlyos kormányzati hibákért és mulasztásokért.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában