Ország-világ

2008.03.02. 15:11

Folyamatosan érkezik a segítség Dévaványára

Folyamatosan érkezik a segítség a dévaványai viharkárosultak megsegítésére - közölte a Békés megyei város polgármestere vasárnap.

BAMA

Pap Tibor elmondta, a szombat délutáni szélvihar mintegy 220 ingatlanban okozott károkat, s vasárnap reggel óta folyik a kárfelmérés. A térségben működő egyik cserépgyártással foglalkozó vállalkozás 40 százalékos kedvezményt ajánlott fel, így a délután folyamán indulnak is a kamionok Békéscsabára. A károsultak többségének a polgármester információi szerint van biztosítása, az egyik társaság helyi szakértője már megkezdte a felmérést, de sorra jelentkeznek be más biztosító társaságok is Dévaványán.

Pap Tibor hozzátette: a térség szocialista országgyűlési képviselőjével, Veress Józseffel közösen már döntöttek arról, hogy az önkormányzati ingatlanokban keletkezett kár megtérítése érdekében a megyei önkormányzat vis maior alapjához fordulnak, míg a lakossági károk enyhítése érdekében az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztériumhoz. Macsári József, a Szeghalmi Többcélú Kistérség Fejlesztési Társulás elnöke telefonon arról értesítette a távirati iroda tudósítóját, hogy a társulás vasárnap délelőtt egymillió forint gyorssegélyt szavazott meg Dévaványának, mely összeget hétfőn át is utalják.
MTI

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában