Ország-világ

2008.03.19. 13:57

Folytatódik a gyermekorvosok vizitdíjvitája

Tiltakoznak a házi gyermekorvosok vizitdíj-kompenzációjuk tervezett elvétele ellen

mti

Tiltakozik vizitdíj-kompenzációjuk tervezett elvétele ellen a Házi Gyermekorvosok Egyesülete. Gyermekellátásért - a parlament egy évvel ezelőtti döntése alapján - soha nem kellett vizitdíjat fizetni. A kieső bevételért a gyermekorvosokat eddig a költségvetésből kompenzálták. Minthogy a népszavazás nem érinthette a büdzsében rögzített tételeket, a  március 9-i döntés sem vonatkozhat a kompenzációra elkülönített  összegre - olvasható az egyesület által szerdán az MTI-hez  eljuttatott közleményben.

A szervezet szerint jogtalan lenne, ha a gyermekek ellátására szánt összeget most - az Egészségügyi Minisztérium tervei szerint - "kárenyhítés" címén szétosztanák a kórházak, a szakrendelők és az összes háziorvos között. Erre a lépésre nem kötelezi a kormányt semmi - írták. Mint rámutattak, tiltakozásukat az általuk jogtalannak tartott lépéssel szemben, a Magyar Orvosi Kamara mellett, támogatja az ágazati érdekvédelmi szervezetek többsége. "Mindannyian egyetértünk abban, hogy folytatni kell a kedden megkezdett egyeztető tárgyalásokat a minisztériummal arról, miként lehet biztosítani a vizitdíj megszűnésével bizonytalan helyzetbe került háziorvosi praxisok további működését" - zárul a közlemény.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában