Ország-világ

2008.03.15. 11:51

Gallusz Niki kedves és szelíd lesz

A József és a színes szélesvásznú álomkabát című musical – immár második alkalommal – május végétől kerül színpadra a Madách Színházban. Gallusz Nikolett „kettős szereposztással" szerepel. Két főszerepet is játszik.

Fábos Erika

Gallusz Niki az egyik nap narrátor lesz, a másikon pedig Potifár feleségét formálhatja meg. A színésznő nagyon örült mindkét felkérésnek. Ehhez a darabhoz ugyanis egészen különleges emlékei fűződnek.

„Ausztráliában érettségiztem, és amikor hazajöttem, csak abban voltam biztos, hogy színházközelben szeretnék lenni és énekelni szeretnék” – mesélte Gallusz Nikolett. – Amikor megérkeztem és elmentem a Madáchba, éppen a József és a színes szélesvásznú álomkabát című musicelt láttam. Tátva maradt a szám. Igaz ugyan, hogy az akkor egy egész más felfogásban készült darab volt, de nagyon nagyon profi munkát láttam. Ha valaki ott azt mondja, hogy tíz év múlva főszerepet játszhatok benne, kinevetem.

Nagyon örülök neki, az emlékek miatt. Az előadás ugyanis akkora hatással volt rám, hogy azonnal jelentkeztem a színház stúdiójába, ahova fel is vettek és így a Józsefről szóló történetben állhattam először a Madách nagyszínpadán. Halálra izgultam magam az első alkalommal, pedig csak a tálcabevivő és a hírhozó voltam. Egy éven át ment még a darab, imádtam.

Hűvösvölgyi Ildikó akkoriban klasszikus stílusban énekelte a narrátor szerepét és a koreográfia is teljesen más volt, mint a mostani előadás lesz. Gallusz Niki azt mondja nem is lenne igazán jellemző rá az akkori értelmezés. A mostani azonban igen, hiszen egy pörgős, rockos előadás lesz.

Gallusz Nikolett

1974 szeptember 11-én született Budapesten 2001-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen Jelenlegi szerepei a Madách Színházban: Macskák: Lengelingéla Chicago: Liz, Pokolravaló Kitty Az Ibolya: Széll kisasszony Volt egyszer egy csapat: Christine A könnyűzenében is szép sikereket könyvelhet el, mint a CLUB 54 zenekar énekesnője. Hobbi: irodalom, színház, kutyasétáltatás

„Mezzoszopránként egyszer az egekbe, másszor a mélységekbe kell szárnyalnia majd a hangomnak, ami komoly szakmai kihívást jelent számomra1” – mondta Gallusz Niki. „Háromnegyed órát kell szinte egyfolytában énekelnem, ami szintén nagy feladat. Olyan ez, mint az artistának egy óriási ugrás. Éppen ezért másfél hónapja folyamatosan készülök, hangképzésre járok és igyekszem pihenni is. Annak örülök, ha ezt aktívan tehetem. Amikor csak lehet, színházba megyek, nézőnek. Ebben egyébként korszakaim vannak. Most éppen az Örkényre kaptam rá.

Gallusz Niki túl van a tanulás időszakán, az összes dalt tudja már és nagyon szeret a narrátor lenni, mert a sok vadság után ez szerinte végre egy kedves és szelíd szerep. Azt mondja, nincs annyira a figyelem középpontjában, mint a többi főszereplő, mégis ez a legsokszínűbb feladat. Többféle műfajban adhatja saját magát, ami számára mindig nagyon fontos.

2001-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen

Jelenlegi szerepei a Madách Színházban:

Macskák: Lengelingéla

Chicago: Liz, Pokolravaló Kitty

Az Ibolya: Széll kisasszony

Volt egyszer egy csapat: Christine

A könnyűzenében is szép sikereket könyvelhet el, mint a CLUB 54 zenekar énekesnője.

Hobbi: irodalom, színház, kutyasétáltatás -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában