Ország-világ

2008.03.26. 16:31

Hangfelvételből lett botrány Egerben

Ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz az MSZP egri szervezete, a taggyűlésén illegálisan, vélhetően titkosszolgálati eszközökkel készített felvétel felhasználása miatt

mti

Ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz az MSZP egri szervezete, a taggyűlésén illegálisan, vélhetően titkosszolgálati eszközökkel készített felvétel felhasználása miatt - jelentette be szerdán  Egerben a szocialisták egri elnöke.

Nagy Imre azt követően tartott sajtótájékoztatót, hogy Szíki Károly, az Egri Forradalmi Emlékbizottság elnöke kedden közölte: birtokába került egy szocialista pártértekezleten készült hangfelvétel, amely alapján Sós Tamás, a Heves Megyei Közgyűlés szocialista elnöke listát készít az egri kórház funkcionális privatizációja ellen küzdőkről, mint "levadászandó célszemélyekről".

A vádak cáfolata érdekében az MSZP a városi taggyűlésen hivatalosan készített felvétel teljes anyagát közzéteszi a szocialista párt hivatalos honlapján - közölte a politikus.

A városi pártelnök, aki egyben Eger országgyűlési képviselője, felidézte, hogy egyes szélsőjobboldali internetes oldalakon vágott formában, bizonyos részeket kiemelve hallható a felvétel. Megjegyezte: manapság a jobboldali politikai erők egyenesen dicsőségnek tartják az ilyen és ehhez hasonló felvételek elkészítését, "miközben szüleink azt tanították, hogy hallgatózni illetlenség".

Nagy Imre szerint a jelenség konkrét ügyön túlmutató tétje, tudunk-e spiclik és lehallgató készülékek nélküli világban élni. Ezért - tette hozzá - minden jóérzésű embernek fel kell emelnie a szavát a jogtalan megfigyelések és lehallgatások ellen.

Sós Tamás a Heves Megyei Közgyűlés elnöke a sajtótájékoztatón "arcátlan hazugságnak" nevezte, hogy kilátásba helyezte volna Szíki Károly és társai üldözését vagy levadászását. Ennek kapcsán arra kért mindenkit, hallgassa meg az MSZP honlapján szerdán estétől elérhető hivatalos felvételt és ne hagyatkozzon a "sumák módon titokban felvett, a zárt pártrendezvényről aljas módon kilopott, összevágott és rossz minőségű változatra".

A szocialista politikus szerint éppen azok kiáltanak diktatórikus hatalomgyakorlást, akik durva módon visszaélnek a gyülekezés és véleménynyilvánítás jogával, bujtogatják a rendbontókat és félelmet keltenek az emberekben. A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy az egri Művészetek Házában megtartott szocialista taggyűlésen egy kivételével csak párttagok vettek részt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában