Ország-világ

2008.03.28. 11:44

Hétvégén zár a 100 féle Erdély fotókiállítás

Eddig 100 ezren látogatták meg Budapest egyik fő ünnepi attrakcióját, a „100 féle Erdély” fotókiállítást. A Budapesti Tavaszi Fesztivál programjára turisták, családosok, fiatalok és idősek egyaránt kíváncsiak voltak.

R. V.

2008. március 30-ig, azaz vasárnap estig még megtekinthető a 100 darab, Erdélyt bemutató kép. A kinagyított felvételek, tulajdonképpen installációk speciális felületen láthatók a szabadtéren. A különleges tárlat helyszíne Budapest, Szabadság tér, a Magyar Televízió épülete előtti park. Hasonló kiállításnak már nem egyszer lehetett tanúja a közönség a Felvonulási téren, ahol minden évben nagy sikerrel rendezik meg az Arc plakátkiállítást. A szabad térben elhelyezett kiállítási darabok lehetőséget adnak rá, hogy a kultúra élménye a pihenésssel, egy hétvégi sétával, levegőzéssel kapcsolódhasson össze. Ez a megoldás ráadásul azt sugallja: a műalkotások „köztünk élnek”, hiszen ugyanúgy a közterület részeivé válhatnak, mint a fák vagy a padok.

A „100 féle Erdély” óriás fotókiállítás célja a hagyományosan soknemzetiségű Erdély megjelenítése a kulturális különbözőségeken keresztül. Ezek jól érzékelhetők a különböző karakterekben, az építészetben, a tárgykultúrában, a természeti és a lakóhelyi környezetben, valamint a szokásokban egyaránt. Az alkotások által a rendezők szeretnék felhívni a figyelmet arra, hogy a 21. századi Erdélyben a sokféle kultúrával és hagyományokkal rendelkező közösségek, egyének jó mintát mutatnak mindenki számára. Az érdeklődők példát láthatnak rá, hogyan lehet a különbözőségek ellenére békességben élni egymás mellett. A tárlat minden munkáját szakértő zsűri válogatta össze – így került a Szabadság térre az ott látható 100, speciálisan kinagyatott alkotás.

R. V. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában