Ország-világ

2008.03.05. 13:57

Keresztény értelmiségiek: az igen szolidaritást jelent

Az "igen" kiállást jelent a szolidaritás mellett, és az "igen" szavazat a vasárnapi voksoláson "igen" a társadalmi párbeszédre, a közösségi intézmények megerősítésére - hangzott el keresztény értelmiségiek szerdai sajtótájékoztatóján.

BAMA

A Bencés Diákszövetség elnöke, Bischof Péter a sajtótájékoztatón arra hívta fel a figyelmet, hogy véleményük szerint a társadalombiztosítás magánosítása ugyanúgy nélkülözi a társadalmi-szakmai konszenzust, mint a mostani népszavazás tárgyát képező kérdések. "Egy féktelenül liberális, az alapvető baloldali értékeket nélkülöző kormánypolitika nem adhat jó választ az oktatás és egészségügy területéhez kapcsolódó kérdéskörökre, amelyekről vasárnap véleményt nyilváníthatunk" - mondta. Álljunk ki a gyermekeket egészségben és tisztességben felnevelni és taníttatni kívánó családok mellett, álljunk a társadalom tisztességben megőszült, de talán gyakrabban beteg tagjai mellé - mondta a szavazásra buzdítva.

A Magyar Piarista Diákszövetség alelnöke, Oberfrank Ferenc azt hangsúlyozta, az emberek közötti szolidaritás próbaköve lesz a vasárnapi szavazás. Szavai szerint arról kell dönteni, mi a fontosabb az oktatás és egészségügy területén: a szolidaritás vagy a verseny, az együttműködés vagy a vetélkedés, az igazságosság vagy a hatékonyság. Erről foglalunk állást vasárnap, üzenünk a társadalom elesettjeinek, hogy mellettük állunk vagy közömbösek vagyunk irántuk - jelentette ki.

A Keresztény Értelmiségi Szövetség elnöke, Osztie Zoltán kijelentette: elfogadhatatlannak tartják, hogy a kormány - mint mondta - semmibe veszi a nemzet különböző csoportjainak többségi akaratát, nemzetpusztító stratégiát követ, megtagadja a határon túli magyarok képviseletét, kiárusítja a nemzeti vagyont, és családellenes politikát folytat. Ezért azt kívánják, legyen "méltó kormánya" az országnak.
MTI

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában