Ország-világ

2008.03.06. 08:52

Kisebb árhullám Észak-Magyarországon

Kisebb árhullám vonul le a Bodrogon és a Tiszán, ezért az Észak-magyarországi Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság (Ékövizig) első fokú árvízvédelmi készültség elrendelésére készül.

BAMA

Csont Csaba, az igazgatóság szóvivője az MTI-nek elmondta, a Bodrog forrásfolyói közül az Ung fokozatosan apad, míg a Latorca alsó szakasza gyengén árad. Az országhatár térségében Felsőbereckinél, illetve lejjebb, Sárospataknál árad a Bodrog. A szlovák előrejelzések szerint Bodrogszerdahely térségében csütörtök reggelig újabb 20-30 centiméterrel emelkedhet a folyó vízszintje. A Tiszán levonuló árhullám tokaji tetőzéséig a Bodrog vízállása várhatóan Sárospataknál tovább emelkedik, a hét második felében megközelíti, esetleg eléri az első fokú árvízvédelmi készültségi szintet, míg Felsőbereckinél az első fokú készültségi szint alatti tetőzés valószínű - közölte Csont Csaba, hozzátéve: a Tisza vízszintje Tokajnál, illetve Tiszapalkonyánál és Tiszakeszinél is elérheti az első fokú árvízvédelmi készültségi szintet.

A szóvivő megemlítette: Kárpátalján és Erdélyben az elmúlt napokban sokfelé volt eső, havas eső, a magasabban fekvő területeken havazás, a száraz februárt követően az elmúlt egy héten a vízgyűjtők nagy részén jelentős, Kárpátalján igen nagy mennyiségű csapadék hullott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában