Ország-világ

2008.03.25. 13:01

Kóka a küldöttgyűlés összehívását kezdeményezi

Az SZDSZ elnöke azt javasolja a párt ügyvivő testületének, hogy kezdeményezze rendkívüli küldöttgyűlés összehívását az országos tanácsnál. Kóka János erről kedden tájékoztatta az MTI-t.

BAMA

Kezdettől fogva azon a véleményen voltam, hogy legyenek nyilvánosak a tavalyi elnökválasztás körüli visszaéléseket feltáró vizsgálati jegyzőkönyvek, legyen elég a hazugságokból és a hazug szivárogtatásokból. Azt képviseltem, hogy ha a vizsgálat után bármi kétely marad a pártban, tartsunk rendkívüli küldöttgyűlést - hangsúlyozta közleményében Kóka János. A liberális pártelnök kitért arra, hogy miután az elmúlt napokban, a Jüttner-bizottság jelentésének közzététele után újabb információk láttak napvilágot a tavalyi tisztújítás kapcsán - szabolcsi álküldött, valamint Fodor Gábor kampánystábjának egyik tagja úgy szavazott, hogy nem volt küldött -, pártelnökként világossá kell tennie: az SZDSZ egy demokratikus párt, amelyben demokratikus választások vannak és amely bízik tagjaiban és becsületében.

Ugyanakkor szerinte néhányan visszaéltek ezzel a bizalommal, ezért a párt alapvető érdekének nevezte, hogy mindazok, akik részt vettek a csalásban, mondjanak le tisztségeikről és távozzanak a pártból. Kóka János kommünikéjében hangsúlyozta: az elmúlt héten több mint száz SZDSZ-tag, köztük volt pártelnökök, megyei és budapesti kerületi elnökök írásos nyilatkozatban kérte, hogy a párt vezetése tegyen le a küldöttgyűlés összehívásáról. "Úgy látom azonban, hogy a döntés nemcsak az országos tanácsra és az ügyvivőkre tartozik, hanem azokra, akiket a csalásban résztvevők becsaptak: a küldöttekre. Ezért azt fogom javasolni az ügyvivő testületnek, kezdeményezze az országos tanácsnál rendkívüli küldöttgyűlés összehívását" - szögezte le.

A pártelnök emlékeztetett arra, hogy azt képviselte, ha a vizsgálat után bármi kétely marad a pártban, tartsanak rendkívüli küldöttgyűlést. Hozzáfűzte: mindannyian remélték, hogy gyorsan kiszabadul a párt ebből a méltatlan helyzetből.
MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában