Ország-világ

2008.03.20. 08:17

Lecsap az MSZP a renitens képviselőkre

Legkorábban két hét múlva kerülhet az MSZP-frakció elé Karsai József és Farkas Imre, az egészségbiztosítási törvényt meg nem szavazó két szocialista képviselő etikai ügye

BAMA

Legkorábban két hét múlva kerülhet az MSZP-frakció elé Karsai József és Farkas Imre, az egészségbiztosítási törvényt meg nem szavazó két szocialista képviselő etikai ügye. Az MSZP frakciója a két politikus kivételével februárban újra megszavazta az egészségbiztosítási törvényt; Karsai és Farkas hiába kért, nem kapott felmentést a frakciófegyelem alól. Farkas a decemberi szavazás előtt is jelezte ellenvéleményét, de akkor nem kért felmentést; viszont nem is szavazta meg a csomagot - a voksolás idejére kiment az ülésteremből - írja a Népszabadság.

Úgy tudni, a Balogh László által vezetett és Csákabonyi Balázs, Ecsődi László, Filló Pál, valamint Vojnik Mária alkotta etikai testület Farkas Imrét már meghallgatta, s esetében - bár hivatalosan döntés még nem született - megvan a szankcióra vonatkozó ajánlás. Karsai József ügyében azonban még hozhat fordulatot a vizsgálat, mert a politikus nyilatkozatait, a kormányfőre, a kormányra és saját frakciójára tett erősen bíráló kijelentéseit is mérlegelik. Megbízható forrásból a lap úgy tudja, a frakció legszívesebben kizárná a képviselőcsoportból Karsait, erre egyébként egy ilyen tartalmú bizottsági ajánlás esetén komoly esély is mutatkozna.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában