Ország-világ

2008.03.11. 15:43

Még mindig nem elég vendégszerető a magyar

Ismét elkészítette szokásos éves turisztikai kutatását a World Economic Forum, független elemző társaság. Tanulmányuk több mint száz országot rangsorol turisztikai versenyképességük szerint.

W. A.

Jóllehet Magyarország a tavalyi összesített 40. helyről hét helyezéssel előrébb lépett, elgondolkodtató kritikával illették hazánkat. A felmérés három nagyobb kategória alapján értékel. Az első a turizmus szabályozása, amelyben az előkelő 19. helyen megelőzzük Hollandiát, Ciprust, és Belgiumot is. A második szempont az infrastruktúra állapotára utal, itt már csak a 41. helyig jutottunk. Ide sorolják az utak állapotát, a repülőterek megközelíthetőségét, illetve az utazási szolgáltatások ár-érték arányát. Ezek tekintetében az ország nem jeleskedik.

Végül a kulturális és természeti erőforrások kategóriájában is lejjebb csúszott a hazánk, s jelenleg az 50. helyen áll. Hiába vannak ugyanis Magyarországon szép és értékes helyek, ha a felmérés szerint a magyarok még mindig nem eléggé vendégszeretőek, és a programkínálatban sem állunk jól. Kevés a külföldieknek is érdekes szabadidős rendezvény, nincs elég sportesemény, és az idegennyelv-tudásunk sem kielégítő. Emellett hiányoznak az idegen nyelvű információs és útbaigazító táblák, ezért körülményes a közlekedés a hozzánk érkező látogatóknak.

W. A. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában