Ország-világ

2008.03.07. 18:16

Megbénította a sztrájk Berlin közlekedését

Harmadik napjába lépett tegnap a német közalkalmazottak figyelmeztető sztrájkja. Az 1,3 millió közalkalmazottat tömörítő szakszervezeti szövetség által szervezett munkabeszüntetés elsősorban Berlin közlekedését bénította meg.

Vég M.

Továbbra sem közlekedtek az autóbuszok és a villamosok, s nem közlekedett a földalatti sem. A megnövekedett autóforgalom miatt a német fővárosban már kora reggel óriási dugók alakultak ki. A szakszervezet a 8 százalékos béremelési követelések nyomatékosítása érdekében hirdette meg a sztrájkot. A munkáltatók 5 százalékot ajánlottak a következő két évre. Azzal a feltétellel, hogy meghosszabbítják a munkaidőt. A békéltető tárgyalások kudarca esetén a sztrájkot március közepéig folytatják, s áprilisban ismét felújítják.

Ezzel egy időben szinte bizonyossá vált, hogy a német mozdonyvezetők legnagyobb szakszervezete, a GDL hétfő hajnaltól felújítja a korábbi munkabeszüntetéseket, miután egyre kevesebb a remény a német vasút vezetőivel korábban létrejött megállapodás aláírására. A GDL vezetői jelezték, hogy a tervezett sztrájk kiterjed majd mind a távolsági, mind a regionális vasúti közlekedésre. Sőt a sztrájkot kiterjesztik az áruszállításra is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában