Ország-világ

2008.03.19. 13:09

Minden harmadik tini élt már kábítószerekkel

A kábítószerek már Magyarországon is súlyos problémát jelentenek, amelyet nem lehet figyelmen kívül hagyni. A 16 évesek közül minden harmadik kipróbált már valamilyen illegális szert. Erre figyelmeztettek a szakemberek az ötödik Drogmentes Magyarországért Országos Konferencián.

Dreissiger Á.

„A rendezvénnyel azoknak igyekszünk segítséget nyújtani, akik ezen a területen tevékenykednek iskolákban, és önkormányzatoknál” – mondta Braun Mónika, a konferenciát szervező Drogmentes Magyarországért Mozgalom elnöke. A 90-es évek elején indult bűnmegelőzési céllal a D.A.D.A program. Az elnevezés a dohányzás, az alkohol, a drog és az AIDS szavak kezdőbetűiből alkotott mozaikszó. Kezdetben kísérleti jelleggel tartottak előadásokat rendőrök az iskolákban, de ma már külön csoport foglalkozik a felvilágosítással, és a megelőzéssel.

A programok között szerepel a Drogmentes Magyarországért Maraton, amelyet idén hetedszer rendeznek meg. Az ország összes megyéjét érintő 42 napos, több ezer kilométeres futás közben felvilágosító füzetek terjesztésével és drogellenes aláírásgyűjtéssel hívják fel a figyelmet a kábítószerek veszélyeire. Az idei futás április 12-én indul a fővárosból.

Dreissiger Á. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában