Ország-világ

2008.03.07. 17:21

Montágh Nelli kapta idén az SZDSZ nőnapi díját

BAMA

Montágh Nelli logopédus, Montágh Imre özvegye kapta idén az SZDSZ által 2002-ben  alapított Vig Mónika-díjat. A rendszerváltásban nagy szerepet játszó, a liberális eszméért legtöbbet tevő magyar nők számára létrehozott díjat Kóka János pártelnök adta át pénteken Budapesten a kitüntetettnek, az  SZDSZ alapító tagjának. Béki Gabriella köszöntőjében hangsúlyozta: Montágh Nelli a kezdetektől ott van velük, és az elmúlt húsz év minden viszontagsága mellett kitartott a párt mellett. A politikus felidézte, hogy a logopédus sokszor segített a választási kampányok során a képviselőjelölteknek - 1994-ben személyesen neki is - a kommunikáció, a beszédtechnika megtanulásában. Kóka János Montágh Nellit és néhai férjét méltatva megemlékezett a díj névadójáról, a fiatalon, autóbalesetben elhunyt liberális újságíróról is.

A Vig Mónika emlékére 2002-ban alapított díjat az SZDSZ a magyar liberális nők számára. A díjat az SZDSZ országgyűlési képviselőnői - az idén Béki Gabriella, Geberle Erzsébet és Sándor Klára - ítélik oda és adják át a nőnapon egy-egy olyan nőnek, aki kiemelkedő helytállásról és emberségről tett tanúbizonyságot. A hetedik alkalommal odaítélt Vig Mónika-díj kitüntetettje 2002-ben Halda Alíz, az SZDSZ egyik alapítója, korábbi országgyűlési képviselője, 2003-ban Ferge Zsuzsa szociológus, 2004-ben Pelle  Andrea ügyvéd, a Társaság a Szabadságjogokért jogvédő civil szervezet ügyvivője, 2005-ben Daróczy Ágnes újságíró, népművelő,  etnológus, előadóművész, 2006-ban Polcz Alaine pszichológus, író,  2007-ben pedig Heller Ágnes filozófus volt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában