Ország-világ

2008.03.07. 15:29

MSZP: a hosszú kések éjszakája kezdődött el a Fideszben

Ha a Fidesz komolyan gondolja, hogy kizárja tagjai sorából azokat, akik részt vesznek valamely egészségügyi intézmény magánkézbe adásában, akkor a hosszú kések éjszakája kezdődött el az ellenzéki pártban. Ezt Szabó Zoltán, az MSZP országgyűlési képviselője mondta az MTI-nek pénteken.

BAMA

A szocialista képviselő emlékeztetett arra, hogy várhatóan kizárják a Fideszből Csáki Zsigmondot, Heves város fideszes polgármesterét, illetve kizárási eljárás indult Magyar István, a Fidesz egri elnöke ellen, aki a hevesi rendelőintézet üzemeltetési jogát elnyerő Agria Ügyelet Kft. egyik tulajdonosa. Az egészségügyi intézményt a Csáki Zsigmond vezette, jobboldali többségű önkormányzat pályázat alapján adta magánkézbe. Szabó Zoltán ehhez kapcsolódva megjegyezte, hogy korábban Kiskunhalason, Körmenden és Mezőtúron is fideszes érdekkörhöz kötődő pályázó nyerte el egészségügyi intézmények működtetési jogát.

A Fidesz jelszava, miszerint az egészség nem üzlet, az valójában úgy értendő, hogy az egészség senkinek ne lehessen üzlet, csak nekik - fogalmazott a szocialista politikus hozzátéve: Egerben, Füzesabonyban és Hevesben is az Agria Ügyelet Kft. nyerte el az egészségügyi intézmények működtetésének jogát. Ha ezek után kizárják a pártból azokat a helyi politikusokat, akik részt vettek az intézmények magánkézbe adásában, akkor a hosszú kések éjszakája kezdődött el a Fideszben - mondta Szabó Zoltán.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában