Ország-világ

2008.03.17. 16:36

MSZP: jobboldali megállapodás a népszavazás népítéletnek nevezéséről?

Az MSZP elképzelhetőnek tartja, hogy a Fidesz és a Jobbik megállapodott arról: népítéletnek nevezik a március 9-i népszavazást. Erről Varga László, az MSZP országgyűlési képviselője beszélt az MTI kérdésre hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.

BAMA

Orbán Viktor, a Fidesz elnöke népítéletnek nevezte a referendumot pártja szombati nagygyűlésén, ahol ugyanilyen  felirattal a Jobbik szórólapjait osztogatták - közölte a Fiatal Baloldal elnöke (FIB). A kormánypárti politikus az együttműködés alátámasztására  elmondta, hogy Orbán Viktor egy polgári kört alapított Vona Gáborral, a Jobbik elnökével. Az is tény, hogy a Fidesz soha nem határolódott el a parlamenten  kívüli párttól, ezt bizonyítja, hogy több önkormányzatban is  együttműködnek - mondta Varga László.

A FIB elnöke szerint az "új többség" ellenére mégsem érdeke az  ellenzéki politikusnak, hogy rendezze viszonyát a szélsőséges  párttal. Ez azért lehet így, mert Orbán Viktor nagyon jól tudja,  hogy a hárommillió ember egyharmada országgyűlési választáson soha  nem szavazna rá, ezért a szélsőségesekhez is szólnia kell - vélekedett. Hozzátette: ha a Fidesz elnöke komolyan gondolja elhatárolódását  a Jobbiktól, akkor minden önkormányzatban mondják fel az  együttműködést a párttal. Ennek hiányában "a Fidesz nem lehet európai értelemben is szalonképes, a demokratikus közép számára is elfogadható politikai erő" - fogalmazott.

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában