Ország-világ

2008.03.25. 14:49

MTV: negyedéves türelmi idő

Majdnem negyedéves "türelmi idővel" számolhat a Magyar Televíziót (MTV) ügyvezetőként irányító egyetlen alelnök: nem valószínű ugyanis, hogy április vége előtt összeülne a nagykuratórium, amely megvétózhatja Medveczky Balázs kinevezését.

BAMA

A közalapítvány szervezeti és működési szabályzata (szmsz) szerint a tagoknak az ülés előtt legalább nyolc nappal meg kell kapniuk a meghívót és a tárgyalandó anyagokat, ez azonban az MTI több elnökségi tagtól származó információja szerint nem történt meg.  Márpedig a civil delegáltak mandátuma március 31-án lejár, így már csak az új összetételű testület tanácskozhat. A korábbi évek gyakorlata viszont azt mutatja: a delegálás jogát elnyerő civil szervezetek közül akadnak, amelyek csak három-négy héttel a helyek - most március 28-án tartott - kisorsolása után közlik, hogy kit küldenek az egyes kuratóriumokba, így könnyen megeshet, hogy csak május közepén tartják a testület alakuló ülését.

A határidőben az egyetlen gát az szmsz egy másik passzusa lehet: e szerint negyedévente üléseznie kell a grémiumnak. Márpedig a kuratórium utoljára február 22-én tanácskozott. Így akár az is előfordulhat, hogy a most futó elnöki pályázat lezárulta előtt másfél héttel dönthetnek (ha akarnak) a kurátorok arról, hogy megtorpedózzák az ügyvezető kinevezését.
MTI

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában