Ország-világ

2008.03.03. 13:46

Nem lesz kötelező a kórházi széf

Mégsem büntetik meg azokat a kórházakat, amelyek nem szereznek be minden ágy mellé széfet, mert az MSZP megegyezett az Egészségügyi Minisztériummal az erről szóló rendelet módosításáról.

BAMA

Schvarcz Tibor szocialista szakpolitikus, az egészségügyi bizottság alelnöke elmondta, a tárca nem annyira könnyen, de végül elfogadta a javaslatot, amelynek értelmében mégsem változik azoknak az intézményeknek az OEP-finanszírozása, amelyek nem tesznek minden kórházi ágy mellé széfet. Mint mondta, az MSZP az eredeti rendeletet ésszerűtlennek tartotta és a kórházak is tiltakoztak. Schvarcz Tibor elmondta: a módosítás szerint a kórházi osztályoknak valamiféle érték megőrzési lehetőséget biztosítaniuk kell, de nem feltétlenül szükséges, hogy ez ágy mellé rendelt széf legyen. Emellett a gyerekgyógyászati, az intenzív és a pszichiátriai ágyak mellé egyáltalán nem kell széfet beszerezni – mondta.

Horváth Ágnes egészségügyi miniszter tavaly decemberben jelentette be, hogy 2008. február 15-től kötelező lesz minden kórházi ágyhoz széfet biztosítani, megelőzendő a kórházi lopásokat. A miniszter akkor közölte: a széfek beszerzését az intézményeknek kell megoldaniuk, azonban ehhez 600 millió forintot ad a tárca, amely összeget még december végéig megkapják a kórházak, írj az MTI.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában