Ország-világ

2008.03.11. 19:12

OVB: megsértette a kampánycsendet az Echo Televízió

Két műsorában is megsértette a kampánycsendet az Echo Televízió szombaton - állapította meg több határozatban is az Országos Választási Bizottság (OVB) kedd esti ülésén. A testület azt követően hozta meg elmarasztaló döntéseit, hogy több, a kereskedelmi televízió szombati adását bíráló panasz is érkezett az OVB-hez.

BAMA

A testület amellett, hogy a kifogásoknak helyt adott, arra kötelezte a műsorszolgáltatót, hogy adásában tegye közzé az elmarasztalást. Az OVB nem élhetett a kampánycsendsértéstől eltiltó szankcióval, hiszen az ülést a népszavazást követően két nappal tartották. Az Echo Televízió korábbi, tehát a kampánycsend (szombaton 0 órai) életbe lépése előtt sugárzott műsorait ismételte meg szombaton, így az azokban megszólalókat nem érinti az OVB elmarasztaló határozata, hiszen a szereplők nem tudhatták, hogy a műsort megismétlik. Az OVB a "Mélymagyar" és az "Összefüggések" című műsorok adását találta kampánycsendsértőnek; ezekben mások mellett Stumpf István politológus, Bayer Zsolt újságíró és Kósa Lajos fideszes képviselő korábbi beszélgetéseit, interjúit közölte ismétlésben a televízió. Az OVB tagjai határozataik meghozatala előtt megtekintették a beadványokban jelzett és a televíziótól hivatalosan beszerzett filmrészleteket.
MTI

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában