Ország-világ

2008.03.18. 10:43

Overnight Koppenhágában

A European Film Promotion „Picture Europe!” címmel a koppenhágai Grand Teatret-ben mutatja be az európai mozi legjobbjait, köztük Török Ferenc OVERNIGHT című rendezését.

BAMA

Az európai film népszerűsítésére létrehozott European Film Promotion (EFP) a napokban mutat be az európai filmtermés kiemelkedő alkotásaiból 11 játékfilmet Koppenhágában „Picture Europe!” címmel. A három európai nagyvárosban - Münchenben, Koppenhágában és Madridban - megrendezett vetítéssorozat mottója „Lássuk, mi megy a szomszédban!”. Elsődleges célja az európai filmek forgalmazásának elősegítése. A vetítéssorozat filmjeit mindhárom városban a rendezvényt vendégül látó filmszínházak programigazgatói választották ki.

Török Ferenc Overnight című filmjét a februári müncheni bemutatót követően a koppenhágai közönség is láthatja, áprilisban pedig Madridban tűzik műsorra. A dán főváros közkedvelt művész mozijában, a Grand Teatret-ben március 18-án Török Ferenc részvételével vetítik az Overnight-ot. A bemutatót, mely a Magyar Köztársaság Koppenhágai Nagykövetsége és a Magyar Turizmus Rt. stockholmi irodája támogatásával valósul meg, közönségtalálkozó követi. A „Picture Europe!” vetítéssorozat részeként Koppenhágában több szakmai programra is sor kerül, melyek a filmek forgalmazását segítik elő. Az Overnight a Katapult Film, a Filmpartners és a Schmidtz Katze koprodukciójában készült, Török Ferenc nemzedéki trilógiájának (Moszkva tér, Szezon) befejező darabja.

A European Film Promotion szervezésében megvalósuló programokon - Shooting Stars Berlinben, Producers on the Move Cannes-ban - hazánk a Magyar Filmunió EFP tagsága révén vesz részt. A jelenleg 28 ország nemzeti filmpromóciós szervezet által működtetett EFP munkájában a Magyar Filmunió 2002 óta vesz részt.

A fesztiválokról és a filmekről bővebb információ a www.filmunio.hu honlapon.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában