Ország-világ

2008.03.14. 15:08

Párizsban a Farkas

Tóth Tamás Szibéria érintetlen tájain játszódó Farkas című filmjét mutatja be a párizsi független film fesztivál. A török fővárosban Bollók Csaba, Fábri Zoltán és Kamondi Zoltán mozgóképei láthatók a napokban.

BAMA

A párizsi Bibliothéque Nationale de France (BNF) ad otthont március 14-16. között az európai független film fesztiváljának. A játékfilm versenyben Tóth Tamás Farkas című rendezése, mely egy jobb napokat látott szibériai férfi története, mutatkozik be. A dokumentumfilmek között lesz látható az 1956-os forradalomnak emléket állító amerikai - magyar koprodukció, Kovács Klaudia és Hules Endre Torn from the Flag (Lyukas zászló) című munkája.

A török fővárosban március 13-23. között a filmművészeté a főszerep: 19. alkalommal rendezik meg az ankarai nemzetközi filmfesztivált - idén három magyar játékfilmmel. 2007 két kiemelkedő magyar filmjét - Bollók Csaba Iszka utazásá-t és Kamondi Zoltán Dolina-ját - tűzi műsorra a török filmünnep. Fábri Zoltán örökzöld rendezése, az 1961-ben készült Két félidő a pokolban szintén gazdagítja az ankarai filmszemle idei műsorát.

Észak-Olaszország kikötővárosában, Genovában 3. alkalommal rendezik meg az „X_Science: Movies from Science to Science Fiction” filmfesztivált a hétvégén. A tudományos és fantasztikus filmeket felvonultató seregszemle versenyébe három magyar alkotás érkezik. Dési András György - Móray Gábor többszörös díjnyertes A 639. baba című sci-fije mellett Nagy Attila Günther von Hagens-t bemutató Ember című munkája, valamint Szász Attila Most látszom, most nem látszom című rendezése kapott meghívást. A versenyprogramban 24 film száll ringbe az 1500 € értékű fődíjért.

A fesztiválokról és a filmekről bővebb információ a www.filmunio.hu honlapon.

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában