Ország-világ

2008.03.31. 12:56

Pénzbüntetés Karsainak és Farkas Imrének

Pénzbüntetést kapott az MSZP-frakciótól az egészségbiztosítási pénztárakról szóló törvényre februárban nemmel szavazó Karsai József, és a szavazásról távolmaradt Farkas Imre.

MTI

[caption id="" align="alignleft" width="240"] "180 giliszta egy képviselő ellen"
[/caption]Farkas Imre nyolcvanezer forintos pénzbírságot, míg Karsai József százezer forintos pénzbüntetést kapott - közölte a frakcióvezető-helyettes a képviselőcsoport ülése után. Hozzátette: Karsai József bocsánatkérését a frakció elfogadta, de ugyanakkor utolsó figyelmeztetésben részesítette.
Korábban az is szóba került, hogy Karsai Józsefet kizárják a frakcióból, az MTI információi szerint azonban a képviselőcsoport ezt titkos szavazáson nagy többséggel elutasította. A távirati iroda tudomása szerint a politikus esetében nemcsak a  nem szavazatot, hanem a törvénnyel kapcsolatos nyilatkozatait is  vizsgálták, és mivel az sok frakciótársában visszatetszést váltott  ki, szigorúbb megítélés alá esett. Farkas Imre nem vett részt az egészségbiztosítási törvény február 11-i zárószavazásán, míg Karsai József nemmel szavazott az előterjesztésre. A szavazás előtt mind a ketten kérték, hogy a frakció támogassa döntésüket, de ehhez nem járultak hozzá a képviselőcsoport tagjai.

Varju László hangsúlyozta: ezzel a frakció lezártnak tekinti az ügyet, és bízik abban, hogy folytatódik a korrekt szakmai munka. A nap folyamán a Képviselői Irodaház melletti Olimpiai parkban szimpátiatüntetés volt Karsai József mellett. A frakcióvezető-helyettes kérdésre válaszolva nem kívánta kommentálni az SZDSZ-es miniszterek és államtitkárok visszahívásáról szóló hírt, illetve azokat az információkat, miszerint a délutáni  plenáris ülésen sem vesznek már részt az SZDSZ-es kormánytagok. Mint mondták, megvárják, hogy az SZDSZ ügyvivői testülete kialakítsa álláspontját. Varju László kitért arra, hogy a képviselők meghallgatták Tóth Gábor Attilát, akit adatvédelmi biztosnak, és Bogdányiné Mészáros Ágnest, akit a jövő nemzedékek országgyűlési biztosának jelölt az államfő.

"Elfogadom a büntetést, de nem vonom vissza, amit a kormányzásról mondtam” – nyilatkozta Karsai József, aki – mint mondta – nem fizeti be az összeget a frakciónak, mert nekik van elég pénzük, hanem a legszegényebbek között osztja szét, s a pénztárbizonylatokkal számol majd el pártjának.   

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában