Ország-világ

2008.03.04. 17:46

Sikeres a választási informatikai rendszer főpróbája

Megtartották a választási informatikai rendszer főpróbáját kedden; a lebonyolításban most először résztvevő, és a kistelepülésekről adatot szolgáltató anyakönyvi informatikai rendszer a várakozásokon felül szerepelt - hangzott el az Országos Választási Iroda (OVI) keddi sajtótájékoztatóján.

BAMA

Rytkó Emília, az OVI vezetője felhívta a figyelmet a mostani népszavazás egyik informatikai újdonságára: ez az első alkalom, hogy az összes településen a kiadott igazolásokat egy központi rendszerben kezelik, nyilvántartják és első alkalommal fogják tudni már a szavazást követő negyedik napon megállapítani, volt-e kettős szavazás. A népszavazás napján, vasárnap reggel az első adatok, amelyek megjelennek az OVI honlapján, arról fognak tájékoztatni, hogy a magyarországi 11 ezer szavazókörben összesen mennyi választásra jogosult van. Ezt követően kétóránként, a nap folyamán összesen hat alkalommal közlik a részvételi adatokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában