Ország-világ

2008.03.15. 08:20

Szabálytalan volt az SZDSZ elnökválasztása

Történtek szabálytalanságok az SZDSZ tavaly márciusi tisztújító küldöttgyűlésén

mti

Történtek szabálytalanságok az SZDSZ tavaly márciusi tisztújító küldöttgyűlésén, de az ezzel foglalkozó vizsgálat nem talált olyan adatot, hogy a küldöttgyűlésen jelen nem lévő négy küldött helyett ténylegesen szavaztak volna. Erről Jüttner Csaba, a történteket vizsgáló bizottság elnöke beszélt a liberális párt ügyvivői testületének pénteki budapesti ülését követően.

Kitért arra: nem találtak olyan "terhelő tényt" sem, amely szerint az akkori két elnökjelölt, Kóka János és Fodor Gábor stábja szervezte volna a szabálytalanságokat. A sajtótájékoztatón az is elhangzott, hogy az SZDSZ nyilvánosságra fogja hozni a vizsgálati jelentést.

Az ügy előzménye, hogy a Hírtévé Célpont című műsora szerint manipulálták az SZDSZ tavalyi elnökválasztását, Kóka János állítólag álszavazatokkal nyerte meg a választást.

 Később a Boon nevű honlapnak nyilatkozva Köteles Péter miskolci vállalkozó azt mondta, ő volt az, aki a Hírtévét arról informálta, hogy egyesek manipulálták a Szabad Demokraták Szövetsége tavalyi elnökválasztását. A férfi a televíziónak arról is beszélt, hogy négy-öt jelen nem lévő borsodi küldött helyett mások szavaztak, mégpedig előre megbeszélt módon Kóka Jánosra.

 Kóka János, az SZDSZ elnöke február 16-án jelentette be, hogy a liberális párt ügyvivői testülete Jütther Csabát kérte fel, vizsgálja ki a 2007-es elnökválasztáson történteket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában