Ország-világ

2008.03.01. 18:20

Szavazásra buzdít a Lungo Drom

A népszavazáson való részvételre és a három igenre buzdítottak a Lungo Drom Szolnokon megrendezett szombati kongresszusának felszólalói; a tanácskozáson újra Farkas Flóriánt választották meg a szervezet elnökének.

MTI

A fennállásának 18. évfordulóját ünneplő Lungo Drom tisztújító kongresszusán Farkas Flórián elnök megkerülhetetlen politikai tényezőként beszélt a szervezetről, melynek közgyűlésére 750 településről csaknem 1200 küldött érkezett a Tisza-parti városba. Több párt és szervezet képviselője üdvözölte a megjelenteket. Elsőként Balogh Zoltán fideszes országgyűlési képviselő, a parlament emberi jogi bizottságának elnöke szólalt fel, rámutatva, mit tanult Farkas Flóriántól: azt, hogy az egység megteremtése és megtartása a legfontosabb. A Lungo Drom értéket képvisel az egységével - tette hozzá.

Ezt követően Orbán Viktor levelét olvasta fel, aki a népszavazáson való részvételre kérte mindazokat, akik egyre nehezebb helyzetbe kerültek az utóbbi években. A szövetség fontosságát és a március 9-i voksolás felelősségét emelte ki mások között Lezsák Sándor a Nemzeti Fórum, Jakab István a Magosz, Hoffmann Rózsa, a KDNP és Turi-Kovács Béla, a Kisgazda Polgári Szövetség képviseletében, majd Tarlós István, a Fidesz népszavazási kampányfőnöke következett.

A felszólalók sorát záró Farkas Flórián hangsúlyozta, hogy a népszavazás a cigányság jelenét és jövőjét is meghatározza, de nem szabad elfelejteni - mondta -, hogy a cigány szavazatok nem eladók. „Azt mondják, hogy ez a népszavazás csak jelképes. Jó, akkor verjük meg jelképesen a kormányt!” - buzdította híveit. Farkas Flórián a három igen fontossága mellett a társadalmi feszültségekről is beszélt. Szólt arról, hogy a cigányság egy része nem képes és nem akar alkalmazkodni a társadalmi normákhoz, s ezzel - mint mondta - a becsületes cigányoknak is ártanak. Úgy fogalmazott: ezért elhatárolódnak a cigányság „bajkeverő kisebbségétől, de elvárják ugyanezt a többségi társadalomtól is, hiszen ez lehet a közös jövő záloga”.

A Lungo Drom tisztújító kongresszusa egyedüli jelöltként, elsöprő többséggel választotta meg Farkas Flóriánt további öt évre elnöknek, ugyanakkor a 19 tagú elnökség közel fele kicserélődött.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában