Ország-világ

2008.03.26. 06:30

Szűcs Judith táncol még

Négy év után új lemezre vágyik, és tíz év után újra klipet forgatott Szűcs Judith. A diszkókirálynő három évtizede sikeres előadó. Szerinte azért, mert sosem ismert lehetetlent.

Fábos Erika

[caption id="" align="alignleft" width="190"] Tíz év után forgatott újra klipet Szűcs Judith
[/caption]Pontosan harminc éve sláger Szűcs Judith Táncolj még című dala, és éppen 10 éve forgatott utoljára klipet. Ez a két jubileum késztette arra, hogy új hangzással visszatérjen, természetesen újabb sikerek reményében.

– Sokan kérdezik, hogy meddig lehet ennek a szakmának az élvonalában az ember – mondta Szűcs Judith. – Én ezen sosem gondolkodtam. Négy éve nem jelent meg lemezem, mert valahogy volt elég dolgom anélkül is. Amikor hiányozni kezdett, hogy újra valami új dolgot csináljak, belevágtam. Egyelőre a lemezkiadás anyagi feltételeinek megteremtésén dolgozunk, elkészült az első klip is a lemezhez, és eszembe sem jut, hogy nem jön majd össze úgy, ahogy szeretném. Így működik a karrierem a kezdetektől; mindig úgy kezdtem bele mindenbe, hogy sikerülnie kell. Nem ismertem lehetetlent, nem adtam fel, keményen dolgoztam, és sikerült. Sok munka van ebben az elmúlt három évtizedben, a nosztalgialáz nem tudná ennyi időn keresztül életben tartani a slágereimet, de nem is örülnék annak, ha így lenne. Harminc éve jelent meg az első lemezem, és ma is úgy érzem, várnak még rám új sikerek, tudok még újat letenni az asztalra.

Szűcs Judith

1953. augusztus 15-én született Sashalmon Énekesi pályája akkor kezdődött, amikor táncdalénekes kategóriában megnyerte a Ki mit tud?-ot 1972-ben Az 1977-es Metronóm fesztivál sikere után megjelenhetett első nagylemeze Az elmúlt harminc évben húsz lemezt adott ki Svájcban, Németországban és az egykori Szovjet-unióban is sikereket ért el Egy lánya van, Fülöp Tímea Hobbija a tenisz, a kertészkedés, az utazás, és szeret olvasni is

A sokat emlegetett Táncolj még című első lemezből több mint 250 ezer példány kelt el. És nemcsak idehaza, a Szovjetunióban is óriási sikert aratott. Szűcs Judith éppen ezért legújabb klipjén nemcsak magyarul, de angolul és oroszul is felénekelte a szöveget. Az Elvarázsoltál című újdonsággal ugyanis külföldi tervei is vannak. – Szovjetunióban több önálló turném is volt annak idején – mondta Szűcs Judith. – Az iskolában szerencsére ötös voltam oroszból, úgyhogy tudtam egyengetni a kinti karrieremet is. Mostanában megint egyre több orosz felkérés érkezik hozzám, ezért gondoltam, hogy megpróbálkoznék újra megjelenni orosz nyelvterületen is.

A videóban feltűnik Judith lánya, Timi is, aki végig segítette édesanyját a klip előkészületeiben, segédkezett a ruhák kiválasztásában is. – Büszke vagyok arra, hogy remek a kapcsolatom a lányommal. Mindent megbeszélünk, adunk egymás véleményére, és igazi barátnők vagyunk. A napokban például beállított egy nagy csokor barkával, virággal és húsvéti dekorációval. Mindketten nagy ünneplők vagyunk, úgyhogy húsvétra is készülünk gőzerővel. Igazi kedves tavaszi ünnepet szeretnénk, jó hangulatban.

Énekesi pályája akkor kezdődött, amikor táncdalénekes kategóriában megnyerte a Ki mit tud?-ot 1972-ben

Az 1977-es Metronóm fesztivál sikere után megjelenhetett első nagylemeze

Az elmúlt harminc évben húsz lemezt adott ki Svájcban, Németországban és az egykori Szovjet-unióban is sikereket ért el

Egy lánya van, Fülöp Tímea

Hobbija a tenisz, a kertészkedés, az utazás, és szeret olvasni is Tíz év után forgatott újra klipet Szűcs Judith -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában