Ország-világ

2008.03.02. 07:39

Tét nélküli örömjáték

Ördög Nóra az egyik kereskedelmi csatorna reggeli műsorát vezeti, de láthattuk már táncshow háziasszonyaként, gyerekműsor kedves pajtásaként, most pedig a színpadon is megmutatta tehetségét. Közben pedig idegenforgalom szakon tanul. A fiatal lány azt állítja, nem tervezett meg előre semmit.

Boda veronika

[caption id="" align="alignleft" width="245"] Ördög Nóra nem szeret korán kelni, a reggeli műsort azonban nagyon szereti
[/caption]A színház is csak egyszeri alkalomnak indult, Mórahalmon mégis már nyolcadik éve létezik az amatőr társulat, aminek Ördög Nóra is tagja. Jelenleg Gárdonyi Géza Ida regénye című darabját játsszák nagy sikerrel. „Nem tartom magam színésznőnek, azért mert egy színdarabban játszom. Soha nem is akartam az lenni” – állítja Nóra. A motiváció nem a szereplés iránti vágy, hanem mint Nóra mondja: „a tét nélküli örömjáték”. A színház számára kikapcsolódás, felfrissülés, egy hely, ahol együtt lehet a család. A darabban ugyanis Nóra szülei is játszanak. Egy esetleges filmszerepről pedig csak annyit mondott: ha felkérnék, és tetszene neki a szerep, szívesen elvállalná.

A műsorvezetőnő fiatal kora ellenére több műsort vezetett már, mint sok idősebb kollégája. Jelenleg is szereplője és szerkesztője az egyik kereskedelmi csatorna reggeli műsorának. A sok feladat ellenére Nóra azt állítja, nem tervezte meg előre az életét. „Szerencsésnek mondhatom magam, megtaláltak a felkérések. Sosem terveztem semmit, így most sem tudom milyen lesz a következő műsor” – meséli. Nóra azt mondja, eddigi legérdekesebb és legizgalmasabb munkája az a két nagyszabású showműsor volt, hiszen ezekben az improvizációs képességét is megmutathatta. Kedvencei közé tartozik  – a hajnali négykor csörgő ébresztőóra ellenére is – a reggeli műsorvezetés. „Szívesen csinálnám még évekig, illetve ameddig azt érzem, hogy szükség van rám.” Nóra szerint ez a két műfaj kiegészíti egymást – annak ellenére, hogy látszólag más típusú hozzáállást igényelnek.

Ha családalapításra kerülne sor, akkor is szívesen folytatná a munkát, hiszen mint mondja, bőven van még mit tanulnia. „Lehet, hogy abbahagynám a szerkesztést, mert az teljes embert kíván, de a műsorvezetést akkor is beleférne az időmbe” – tette hozzá. Ebben nyilván az is közrejátszik, hogy Nóri örül, ha az utcán megismerik az emberek. Igaz, azt egyáltalán nem bánja, hogy nincs körülötte akkora tömeghisztéria, mint más sztárok körül. „Sohasem engedtem magamhoz túl közel a sajtót. Mindig volt egy határ, és ezt eddig tiszteletben is tartották. Igaz, nem is élek olyan életet, amelynek részleteit a média szétszedhetné” – tette hozzá.

Névjegy: Ördög Nóra

1981-ben született Szegeden érettségizett, jelenleg idegenforgalom és szálloda szakon tanul Tíz évig versenytáncolt, tagja egy amatőr színtársulatnak Pályáját egy szegedi kábeltévénél kezdte, onnan került az mostani munkahelyére.

Szegeden érettségizett, jelenleg idegenforgalom és szálloda szakon tanul

Tíz évig versenytáncolt, tagja egy amatőr színtársulatnak

Pályáját egy szegedi kábeltévénél kezdte, onnan került az mostani munkahelyére. Ördög Nóra nem szeret korán kelni, a reggeli műsort azonban nagyon szereti -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában