Ország-világ

2008.03.27. 18:13

Tétlenségre ítélve a pénztárak vezetői

A kormánynak nem háttéralkukat kéne folytatnia, hanem el kellene fogadnia a népakaratot

BAMA

„Alkotmánybírósághoz (Ab) fordul a Nemzeti Egészségügyi Kerekasztal (NEK), kifogásolva az egészségbiztosítási pénztárakról szóló törvény alkotmányellenességét, s kérve a jogszabály megsemmisítését” – jelentette be Éger István, a kerekasztal titkára.

„A kormánynak nem háttéralkukat kéne folytatnia, hanem el kellene fogadnia a népakaratot, és vissza kellene vonnia a  több-biztosítós rendszerre vonatkozó törvényt” – hangoztatta tegnap Pesti Imre. A fideszes képviselő szerint az MSZP és az SZDSZ közötti ötletbörzén egészen vad, dél-amerikai jellegű ötletek merülnek fel az egészségbiztosítás átalakításáról.

Március 11-től a pénzügyminiszter már kinevezte a 22 egészségpénztár vezérigazgatóit két évre, akiket azonban egyelőre tétlenségre és hallgatásra parancsoltak – értesült a HVG. Közülük öten vezettek korábban kórházat, hárman dolgoztak kórházi orvosként. Fejér megye élére Müller Katalin került, aki Matejka Zsuzsannával, az egészségügyi miniszter kabinettfőnökével és Somody Imrével együtt társtulajdonos egy gyógyszertár-üzemeltető cégben. Szabolcsban a pénztárat Pintérné Gönczi Ágnes vezeti, aki ellen tavaly névtelen feljelentés alapján indított eljárást a fideszes többségű megyei közgyűlés, majd végül formálisan közös megegyezéssel távozott a Jósa András Kórház éléről.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában