Ország-világ

2008.03.15. 12:59

Több száz ember indult a Március 15. térre

Több száz ember vonult a Fővám térről a Március 15. térre, ahol Demszky Gábor főpolgármester tart ünnepi rendezvényt

BAMA

Több száz ember vonult a Fővám térről a Március 15. térre, ahol Demszky Gábor főpolgármester tart ünnepi rendezvényt; az árpádsávos és nemzetiszínű zászlót lobogtatók nyíltan közölték, céljuk a rendezvény megzavarása.

A Váci utcán keresztül vonuló tömeg többször skandálta "Gyurcsányt a Dunába, Demszkyt meg utána", majd ifj. Hegedűs Loránt vezetésével elindultak a fővárosi önkormányzat rendezvényére.

 Az Országos Rendszerváltó Szövetség és a Szent Korona Szolgálat Fővám téri közös rendezvényén a szónokok párhuzamot vontak 1848 és a mai köztársaság között, azt hangoztatva, hogy míg 160. évvel ezelőtt  az emberek a monarchia ellen folytattak háborút, addig ma a diktatúra ellen kell küzdeni. Azt hangoztatták, hogy a jelenlegi hatalom uralkodik a magyar állampolgárok fölött, és mindent megtesznek annak érdekében, hogy "rabszolgaként" pusztán adófizető állampolgárként kezeljék a népet.

A tüntetők a Fideszt okolják a jelenlegi gazdasági és társadalmi helyzetért, mondván, a múlt vasárnapi népszavazás eredményeként az igen szavazatok többsége  jogosítványt ad arra, "hogy még a mai nap elkergessék a kormányt".

A város különböző pontjain vonulgató csoportok között egyre több a kopaszra nyírt, fekete bakancsot és bomberdzsekit viselő fiatal, és mind többen fogyasztanak az utcán dobozokból és üvegekből  alkoholt. Az utcákon főleg egyenruhás rendőröket látni, védőfelszerelést, így golyóálló mellényt csak a Fővám téri rendezvény biztosításában részt vett rendőrök viseltek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában