Ország-világ

2008.03.03. 16:05

Tudja-e, hogy ezer forint lesz a vizitdíj?

A Tárki nevével visszaélve folyik a közvélemény-kutatásnak álcázott kampány

mti

A TÁRKI Társadalomkutatási Intézet Zrt. (Tárki) nevével visszaélve folyik a közvélemény-kutatásnak álcázott propagandakampány a népszavazási kérdésekben - tájékoztatta a Tárki igazgatósága nevében Dencső Blanka szociológus hétfőn az MTI-t.

"Kijelentjük, hogy a TÁRKI Társadalomkutatási Intézet Zrt. a napokban nem végez a népszavazással összefüggő közvélemény-kutatást" - hangsúlyozza a közlemény. Dencső Blanka az MTI érdeklődésére elmondta, hogy vasárnap óta több telefonhívást is kaptak, melyek szerint a Tárki nevében arról kérdezik az embereket: tudnak-e arról, hogy 1.000 forint lesz a vizitdíj.

Nyakó István, az MSZP szóvivője vasárnap jelentette be, hogy a párt országos központjánál az elmúlt napokban több állampolgár is jelezte, hogy közvélemény-kutatók hívják fel őket, és azt kérdezik, tudnak-e arról, hogy 1.000 forint lesz a vizitdíj.
 
A szóvivő szerint ez nem más, mint közvélemény-kutatásnak álcázott rémhírterjesztés. Kérdésre válaszolva Nyakó István akkor azt mondta, nem lehet tudni, melyik cég nevében kérdeznek. Hozzátette, arról nincsenek ismeretei, hogy más kérdéseket is feltesznek-e.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában