Ország-világ

2008.03.12. 06:54

Túlélőkészlet és ballasztanyag

A nagyobb családi utazások előtt ritkán kerülhetők el az összezörrenések a bepakoláskor. A bőröndök köré halmozott dolgok többsége nem fér be, de legtöbbször nincs is rájuk szükség.

Wlcsek

A veszekedés elkerülhető, ha csomagolás előtt összeül a családi kupaktanács, hogy együtt készítsék el a listát arról, mi kerüljön a cekkerekbe. Az első nekifutásra talán több oldalasra hízó listát már egyszerűbb lesz leszűkíteni. A bőröndöket nem szabad teljesen megtömni induláskor. A kiruccanások alatt mindenki vásárol néhány ajándékot az otthoniaknak, s ezeknek kell a hely hazafelé. A felesleges aggodalom is rengeteg terhet ró a málhacipelőre: nem kell minden út előtt természeti katasztrófákra felkészülni. Csak az évszaknak megfelelő ruhákra lesz szükség. A vastag pokróc egy egész bőröndöt kitölt, csakúgy mint a fürdőlepedők, ezekből biztosan talál majd a szállodában. Ha nem kempingezni készül edényekre és túlélő késkészletre sem lesz szüksége.

Az apróságok külön-külön nem nagyok, de összességében rengeteg helyet foglalnak. Ébresztőórából elég egy, és a könyvek, a DVD-k is csak terhet jelentenek, annyit érdemes becsomagolni, amennyire lesz idő az utazás alatt. Repülőgépes utaknál figyeljen a kézipoggyász súlyára és méretére. Ne legyen több 3–5 kilogrammnál (kb. 55x40x20 centiméter). Összekészítésekor pedig figyeljen a repülőtéri biztonsági szabályok betartására. A drága elektronikai eszközöket csak akkor vigyen magával, ha tényleg használni szeretné azokat. Könnyen sérülhetnek, ellophatják őket, és a tárolásuk is gondot jelenthet. Ugyanez vonatkozik a drága ékszerekre és a márkás ruhákra is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában