Ország-világ

2008.03.18. 18:39

Újabb népszavazás lehet ősszel

Négy, a leendő egészségbiztosítási pénztárak működését érintő népszavazási kérdést hitelesített keddi ülésén az Országos Választási Bizottság

BAMA

Négy, a leendő egészségbiztosítási pénztárak működését érintő népszavazási kérdést hitelesített keddi ülésén az Országos Választási Bizottság (OVB).
A testület zöld utat adott a pénztárak részvényeire, működési formájára és szolgáltatási körére vonatkozó kérdéseknek, valamint egy olyan kezdeményezésnek is, amely teljes egészében hatályon kívül helyezné az egészségbiztosítási pénztárakról szóló törvényt.
 
Íme a hitelesített kérdések:
 
- Egyetért-e Ön azzal, hogy a 2008. évi I. törvény alapján megalakuló egészségbiztosítási pénztárak részvényeinek száz százaléka a Magyar Állam forgalomképtelen kincstári vagyonába tartozzon?
 
- Egyetért-e Ön azzal, hogy a 2008. évi I. törvény alapján megalakuló egészségbiztosítási pénztárak kizárólag nonprofit gazdasági társaságokként működhessenek?
 
- Egyetért-e Ön azzal, hogy a 2008. évi I. törvény alapján megalakuló egészségbiztosítási pénztárak kizárólag egészségbiztosítási szolgáltatást nyújthassanak?
 
- Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés helyezze hatályon kívül az egészségbiztosítási pénztárakról szóló 2008. évi I. törvényt?
 
Az OVB hitelesítő döntése ellen a Magyar Közlönyben történő közzététele után még fellebbezéssel lehet élni. Ha senki nem támadja meg a döntést, akkor a kezdeményezőknek 200 ezer aláírást kell összegyűjteniük ahhoz, hogy az országos népszavazást az államfő kiírja.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában