Ország-világ

2008.07.26. 07:00

Elszántan imádja az övéit

Ötvenhat évesen lett belőle sztár, ezért jelmondata: „soha ne mondd, hogy soha!” Fodor Zsóka, a Barátok közt Magdi anyusa az életben is gondoskodó típus: ő mindenki tyúkanyója.

Rados Virág

– Mint a Barátok közt csapatmagjának a tagja, ön az egyik legkarakteresebb szereplő.
– Az életben is ilyen vagyok: tyúkanyós. Mindenkit a kötényem alá gyűjtök, de nekiesem azoknak, akik a szeretteimnek ártanak.

– Hogyan lett ilyen?
– Gyerekkoromban a bátyámmal, aki hat évvel idősebb nálam, gyakran verekedtünk, és persze mindig én húztam a rövidebbet. De annyira soha nem vert meg, mint azokat, akik engem bántottak. Kiállt értem.

–  A színészet karrierszakma és ma nehéz a pályán állandó munkához jutni. Nem féltékenyek önre a többiek?
– Nem vagyok kérkedő fajta. Ha kollégával találkozom, aki már nyitná a száját, hogy nekem milyen jó dolgom van, közbevágok: inkább magadról mesélj valamit!

– Sokan leszólják a szappanoperákat. Mit szól ehhez?
– Azt, hogy közben nézik őket.

– Magdi anyusban van valami, ami fontos a nézőknek. Mivel érte ezt el?
– A hitelességgel. Harmincöt év színház van mögöttem. Szegeden játszottam, ahol voltam olyan híres, mint most az egész országban. És nem nyugszom, amíg az utolsó betűig be nem vágom a szöveget. A súgó is tudta: én vagyok az, akinek nem kell súgnia.

– Középkorú színészként fordult nagyot a pályája. Ritka dolog.
– Tenyerébe vett a Jóisten. Az én példám a bizonyíték, hogy akár ötvenhat évesen is lehet labdába rúgni. Vagyis: soha ne mondd, hogy soha!

Fodor Zsóka színművész

TANULMÁNYOK: Rózsahegyi Kálmán színiiskolája, Színi Akadémia PÁLYA: kecskeméti Katona József Színház, József Attila Színház, Irodalmi Színpad, Békés Megyei Jókai Színház, Szegedi Nemzeti Színház SZEREPEK: Bianca (A makrancos hölgy), Canina (Volpone), Muskátné (Liliom), Mickey (Furcsa pár), Anne (Konyha) TOVÁBBI DARABOK: Az én kis nővérem, Köznapi legenda, Bunbury, avagy hazudj igazat!, A doktor úr, Leszállás Párizsban, „Isten éltessen, drágám!”

– Ön imádja fiatal kollégáit. Miért nem lett saját gyereke?
– Úgy döntöttem, én a színháznak nem szülök. Felelőtlenség lett volna. Láttam a szünetekben apróságokat négykézláb mászni a büfében, amíg színész szüleik mellettük beszélték meg a szakmai kérdéseket. Ennek én senkit nem akartam kitenni.

– Hogyan tudja akkor ilyen anyásan alakítani a szerepét?
– Csordultig vagyok szeretettel, és minden szeretetteljes közeledésre heves érzelmekkel reagálok.

PÁLYA: kecskeméti Katona József Színház, József Attila Színház, Irodalmi Színpad, Békés Megyei Jókai Színház, Szegedi Nemzeti Színház

SZEREPEK: Bianca (A makrancos hölgy), Canina (Volpone), Muskátné (Liliom), Mickey (Furcs pár), Anne (Konyha)

TOVÁBBI DARABOK: Az én kis nővérem, Köznapi legenda, Bunbury, avagy hazudj igazat!, A doktor úr, Leszállás Párizsban, „Isten éltessen, drágám!” Barátok közt Fodor Zsóka Várkonyi Andrással a Barátok közt című sorozatban. A színésznőt a film tette országosan ismertté – fotó: RTL Klub -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában