Ország-világ

2008.07.09. 15:52

Kéretlenül is kiszállították a garnitúrát

TISZTESSÉGTELEN AJÁNLAT – Olvasónk részt vett egy rendezvényen, ahol gyapjú ágyneműket mutattak be a közönségnek. Bár a hölgynek esze ágában sem volt vásárolni, három nap múlva már otthonában volt egy teljes garnitúra.

Hampl Márta

A pórul járt hölgy egy termékbemutatón vett részt, ahol ágyneműket lehetett vásárolni. Mikor a műsor végén olvasónk rákérdezett az akcióra, az előadó hölgy azt válaszolta, hogy ezt csak akkor tudja megmondani, ha kötnek egy előszerződést, amiben a vásárlót semmire nem kötelezik, pusztán tájékoztató jellegű. Gyanútlan olvasónk aláírta a papírt, amin már egy csaknem félmillió forintos összeg szerepelt. Ennek tudatában olvasónknak esze ágában sem volt rendelni a méregdrága ágyneműből, éppen ezért döbbent meg, amikor három nap múlva kiszállították neki a nem kért terméket.

Tiltakozására a telefonos ügyfélszolgálaton közölték, hogy nem kell kifizetnie az árut, de a szerződés szerint 25 százalék kötbér illeti meg a céget. Bár olvasónk érezte, hogy nem volt tisztességes az ajánlat, kifizette a csaknem 120 ezer forintos követelést.

Egyetlen forintot sem szabad kifizetni ilyen esetekben – reagált a történtekre Szép Gábor, az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület szóvivője. Az aláírt papíros sem írhatja felül ugyanis azt a jogszabályt, miszerint az üzleten kívül kötött szerződéseknél a fogyasztó 8 munkanapon belül, akár indok nélkül is elállhat a megkötött szerződéstől, csupán a visszaküldés költségeit kell állnia. Így a cég kötbér-követelése abszolút jogszerűtlen.

Hampl Márta -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában