Ország-világ

2008.07.24. 04:37

Népszerű a mobil internet

A Pannon szerdán közzétette 2008 második pénzügyi negyedévére vonatkozó eredményeit. Ezek szerint a vállalat tovább növelte ügyfelei számát és fontos területeken javította hatékonyságát.

Csák E.

Az előfizetések száma 13 ezerrel emelkedett a negyedév során, így annak végére elérte a 3,414 milliót. A negyedév végén a Pannon aktív kártyákra vetített piaci részesedése 33,27 %-os volt, ami 0,27 százalékpontos csökkenést jelent 2008 első negyedévéhez képest. A számlás előfizetők aránya ugyanakkor 41,3 százalékra nőtt az első negyedév végi 40,5 százalékról.

„Meggyőződésünk, hogy Magyarország fejlett piaccá vált, ahol egyre inkább nőni fog a számlás előfizetések és az innovatív új szolgáltatások iránti igény. Emellett ügyfeleink körében továbbra is kiemelkedő népszerűségnek örvendenek mobilinternetes megoldásaink, és nagy lehetőséget látunk hálózatunk, szolgáltatásaink minőségének további fejlesztésében annak érdekében, hogy megfelelhessünk az egyre növekvő igényeknek” – mondta el az eredmények kapcsán Ove Fredheim, a Pannon vezérigazgatója.

Az alacsonyabb végződtetési és roaming díjak miatt a Pannon árbevétele 1 milliárd forinttal csökkent, a forintban számított egy főre jutó havi mobil árbevétel pedig 6 százalékkal mérséklődött az előző év hasonló időszakához képest. Ezt a csökkenést részben ellensúlyozta a nagyobb ügyfélkör és a mobil szélessávú internet-szolgáltatásokból származó árbevétel.

„Örömünkre szolgál, hogy mind az EBITDA, mind pedig az üzleti eredmény szintjén stabil növekedésről számolhatunk be. A Pannon tovább bővíti értéknövelt szolgáltatásainak portfólióját: idei beruházásainkat a mobil szélessávú (3G/HSDPA) technológiára koncentráljuk. Arra számítunk, hogy a mobilinternet beépül a mindennapi életbe, és elkötelezetten törekszünk arra, hogy ügyfeleink érdekében továbbfejlesszük az ehhez szükséges műszaki hátteret és szolgáltatási színvonalat” – jelentette ki Fredheim.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában