Ország-világ

2008.09.30. 11:20

Ki kell jelölni a választóvonalat az elfogadható és az elfogadhatatlan között

Megbomlott a szabadságjogok gyakorlásának határaira vonatkozó közmegegyezés, ezért a jogalkotásnak kell kijelölnie az elfogadható és az elfogadhatatlan magatartás közötti választóvonalat – mondta az igazságügy-miniszter a közrendvédelmi csomag általános vitájában kedden, a parlament plenáris ülésén.

mti

Kicsiny, de jól szervezett csoportok a véleménynyilvánítás, gyülekezési jog örve alatt mások jogainak súlyos sérelmével próbálják szándékaikat kifejezésre juttatni, így sérülnek a társadalom túlnyomó többségének alapvető jogai, az államnak pedig, amely felelős a közrendért, reagálnia kell ezekre az új jelenségekre – mondta miniszteri expozéjában Draskovics Tibor.

A törvényjavaslat módosítani kívánja a büntető törvénykönyvet és a szabálysértési törvényt is. Változik a garázdaság és az etnikai csoport tagja elleni erőszak paragrafusa, súlyosabbnak minősülnek a bíróságok és más hatóságok, azok eljárásai, illetve tagjai ellen irányuló cselekmények és a közérdekű üzem működésének megzavarása elnevezésű tényállás egyes esetei.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában