Ország-világ

2009.03.12. 07:46

BKV: felfüggesztették vagy elhalasztották a bértárgyalásokat?

Határozatlan időre, indoklás nélkül felfüggesztette a bértárgyalásokat a BKV menedzsmentje a szakszervezetekkel - közölte a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének elnöke szerdán az MTI-vel.

MTI

Gulyás Attila elmondása szerint a szövetséget a céggel való kapcsolattartásra kijelölt érdekképviseleti osztály tájékoztatta a BKV döntéséről. Hozzátette: a következő tárgyalás - amelyen minden eddiginél nagyobb esély volt a megegyezésre - csütörtökön lett volna.

A BKV tudatta: a vezérigazgató nem tudott volna tárgyaláson megjelenni, ezért hétfőre halasztották a megbeszélést. A szakszervezeti vezető azt mondta: nem tudják mi állhat a háttérben, de biztosan "oka van annak, hogy a munkáltató lemondja a az egyeztetést."

Kiricsi Karola, a BKV szóvivője az MTI-nek úgy reagált: a tárgyalásokat hétfőre halasztották el, mert Kocsis István vezérigazgató személyesen szeretne az egyeztetésen részt venni. A csütörtöki tárgyaláson egyéb elfoglaltsága miatt nem tud jelen lenni. "Csak az időpont változott, a megegyezésre irányuló szándék nem" - hangsúlyozta, arra utalva: a BKV továbbra is mindent megtesz annak érdekében, hogy megegyezés szülessen a 2009-es bérekről. A korábbi tárgyalások során közeledtek az álláspontok, a BKV vezetősége 5 százalékos bérfejlesztést ajánlott, míg a szakszervezetek 6 százalékot követelnek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában