Ország-világ

2009.03.25. 14:41

Egy cigarettán buktak el a tinédzserek

Egész sor rablást ismert be a rendőrségen az a két tizenéves fiú, akik március 15-én egy kudarcot vallott cigarettarablás után kerültek rendőrkézre.

BRFK

A 17 éves fiatalok egy újpesti bolt előtt támadtak meg a nemzeti ünnep délutánján egy ott dohányzó fiatalembert, és késsel fenyegetőzve cigarettát követeltek tőle.

Az üzlet alkalmazottja azonban észlelte a támadást, és a riasztógomb megnyomásával megfutamította a támadókat, akiket ráadásul a kiérkező járőrök nem sokkal később el is fogtak. A további nyomozás hamarosan kiderítette, hogy a két fiú nem első alkalommal tévedt a bűn útjára: február folyamán együtt vagy külön legalább fél tucatnyi másik rablást is elkövettek, a IV. és a XIII. kerületben.

Áldozataikat késsel vagy pusztán agresszív viselkedésükkel félemlítették meg, majd pénzt, illetve mobiltelefont követeltek, többnyire eredményesen. Az egyik gyanúsított olyan bűntettekről is beszámolt, amikről eddig nem is tettek feljelentést, ezért ezek felderítése, valamint a sértettek azonosítása még folyamatban van. A két fiút a bíróság időközben előzetes letartóztatásba helyezte, ügyükben a további eljárást a BRFK Észak-Pesti Bűnügyi Régiója folytatja le.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában