Ország-világ

2009.03.03. 14:44

Egy felderített bűncselekményből három lett

Egy ellopott biciklivel indult az ügy Tiszaújvárosban

Forrás: police.hu

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányságon eljárás indult lopás vétség elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen, aki 2009. március 2-án virradóra bement egy mezőcsáti lakás udvarára úgy, hogy a kiskaput leemelte a sarokpántról. Az udvarról egy női vázas kerékpárt tulajdonított el kb. 10.000.Ft. értékben.

A helyszínen intézkedő körzeti megbízottak az adatgyűjtés során több személy ellenőrzését is elvégezték. Ennek során jutottak el két helyi férfi lakásához is, ahol egyikük éppen egy kerékpárt próbált a szomszéd udvaron elrejteni a szemfüles rendőrök elől. A kerékpárt azonban valódi tulajdonosa beazonosította, így bebizonyosodott, hogy nem sokkal korábban ezt tulajdonították el.

A férfiaknál lefolytatott házkutatások során további tárgyak (pl. bőrönd) kerültek elő, amelyek eredetét a kérdőre vontak nem tudták igazolni.

Mindkét férfi a kerékpárlopáson kívül megalapozottan gyanúsító azzal is, hogy ugyanezen az éjjelen Mezőcsáton ajtófeszítéssel feltörtek egy lakóházát  és onnan 20.000 Ft-ot meghaladó értékben különböző tárgyakat tulajdonítottak el, melyet a sértett szintén beazonosított.

A két férfinél megtalált tárgyak beazonosításával egy korábban Mezőcsáton elkövetett hétvégi ház betörést is sikerült rájuk bizonyítani.

Így a két férfi ellen ezidáig három rendbeli lopás miatt indított eljárást a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság.

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában