Ország-világ

2009.03.23. 13:21

Gyurcsány elköszönt a parlamentben is

2006 óta annak érdekében érveltünk és küzdöttünk, hogy elfogadtassuk a lakossággal a sokkal mélyebb átalakítások és változtatások szükségességét - közölte napirend előtti parlamenti felszólalásában Gyurcsány Ferenc leköszönő miniszterelnök.

VGO

Azt gondoltuk, Magyarországnak erre van szüksége. Voltak sikerek és kudarcok egyaránt. Erre lehetünk büszkék, illetve levonhatjuk a tanulságot - közölte napirend előtti felszólalásában Gyurcsány Ferenc hétfőn.

Jó fél év óta egy komoly gazdasági válsággal nézünk szembe. Ezt még inkább kikényszeríti a változások szükségességét. Február 16-án beterjesztettük javaslatainkat az Országgyűlés elé, amely a reformra és a szolidaritásra épült. Szerintem nem lehet más politika. A következő 2-3 évben muszáj lesz ezen lépéseket megcsinálni.

Azt javaslom, alakítsunk új kormányt. Széleskörű politikai és szakmai összefogásra van ehhez szükség. Amennyiben én vagyok ennek akadálya, akkor ezt megszüntetem.

A konszenzus megteremtése most a legfontosabb. Ennek érdekében tárgyalásokat kezdeményezünk az SZDSZ-szel, a Fidesz-KDNP szövetséggel és az MDF-fel, hogy alakuljon egy nemzeti kormány új miniszterelnökkel.

Két hét múlva benyújtjuk a konstruktív bizalmatlansági indítványt, és április 14-én megválasztható az új kormány.

Sértődés, rossz érzés nincs bennem, azonban van a korábbinál nagyobb erő. A küzdelmet folytatni fogom országgyűlési képviselőként, s az új kormány támogatójaként. Döntésem végleges és visszavonhatatlan. Köszönöm, hogy szolgálhattam Magyarországot, köszönöm, hogy miniszterelnök lehettem - zárta Gyurcsány beszédét.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában