Ország-világ

2009.03.04. 10:03

Gyurcsánynak globális válaszok kellenek

Négy, egész Közép- és Kelet-Európát felölelő javaslatot mutatott be kedden Gyurcsány Ferenc kormányfő Londonban

Forrás: Világgazdaság

Négy, egész Közép- és Kelet-Európát felölelő javaslatot mutatott be kedden Gyurcsány Ferenc kormányfő Londonban: sürgősen forrásokat kell biztosítani a finanszírozási nehézségekkel küszködő országoknak, fel kell tőkésíteni a térségbeli bankokat, támogatást kell biztosítani a gazdasági szereplőknek, meg kell hosszabbítani a lakosság és a vállalkozások vállára nehezedő hitelek futamidejét. Jelenleg ugyanis e hitelek lejárati ideje nagyon rövid, és ez komoly kockázat - írja a Világgazdaság.

„Azért jöttünk Londonba, hogy megmutassuk: Magyarország nem ijed meg a saját árnyékától és a gazdasági válság fenyegető hatásától” – fogalmazott Gyurcsány Ferenc azelőtt, hogy az Ashmore Investment Management Limited képviselőivel, valamint más vezető brit gazdasági és pénzügyi befektetőkkel találkozott. Emlékeztetett: hazánk a GDP 2,7 százalékát kitevő költségvetési megtakarítást valósított meg a múlt év őszén benyújtott költségvetéshez képest. Ennek, valamint az induló szerkezeti reformoknak köszönhetően Magyarország finanszírozása közép- és hosszú távon is fenntartható. Fontos, hogy a globális válságra globális válaszok szülessenek – hangsúlyozta a kormányfő azután, hogy Thomas Mirowval, az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) elnökével és igazgatótanácsával találkozott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában