Ország-világ

2009.03.27. 07:49

Ismét vesztegetési botrány: Dombóváron dúl a politikai csata

Egy dombóvári képviselő azt állítja, a polgármester meg akarta őt vesztegetni azért, hogy elálljon egy rágalmazási pertől. Látszólag belement az ügyletbe, a pénz átadását egy tévéstáb rögzítette. A polgármester sajtótájékoztatót tartott az ügyről, később meggondolta magát.

MTI

Egy dombóvári fideszes önkormányzati képviselő kétmillió forintos vesztegetés miatt feljelentette a város polgármesterét. Szabó Loránd (független) polgármester közleményben tudatta: vesztegetés miatt ő a képviselő ellen tett feljelentést.

Naszvadi Balázs képviselő elmondta: Szabó Loránd azután tett számára ajánlatot, hogy rágalmazás miatt pert indított ellene. A polgármester egy testületi ülésen és Dombóvár honlapján azt állította: Naszvadi hatmillió forintos kárt okozott az önkormányzatnak. A bíróság 2009. március 20-án első fokon elmarasztalta Szabó Lorándot - közölte a képviselő.

Állítása szerint eközben a polgármester tárgyalást kezdeményezett vele azért, hogy álljon el a pertől. "Több mindent ígért: önkormányzati pozíciót, készpénzt, amit nem fogadtam el" - mondta Naszvadi. A képviselő megkereste a sajtót, a Legfőbb Ügyészségen bejelentést tett vesztegetés és hivatali visszaélés miatt. Ott azt is közölte: azért fogadja el mégis az ajánlatot, hogy leleplezze Szabót.

A képviselő elmondása szerint a polgármester egy munkatársát kérte meg, hogy adja át neki a pénzt, amit egy tanú jelenlétében azonnal átvitt a rendőrségre, ahol megszámolták a kétmillió forintot.

A vesztegetést a Hír TV stábja rögzítette.

Király Balázs, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese közölte, hogy a hét elején vesztegetés gyanújával nyomozás indult az ügyben.

Szabó Loránd csütörtökön sajtótájékoztatón kérdésekre nem kívánt válaszolni.

A Hírszerző szerint a polgármester gyakorlatilag letiltotta a saját sajtótájékoztatóját, az alábbi e-mailt juttatta el a dombóvári városi televízió szerkesztőségének:

"Tisztelt Szerkesztő Asszony! Kérem, hogy a mai napon rögzített sajtótájékoztató anyagát ne közölje, egyéb fejlemények miatt nem járulok hozzá. Tisztelettel: Szabó Lóránd"

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában