Ország-világ

2009.04.27. 14:55

A sertésinfluenza hírei egy százalékkal vethetik vissza az indexeket New Yorkban

Az amerikai határidős indexek több mint egy százalékos gyengülést jeleznek előre a Wall Street nyitásakor, mert a befektetők aggodalommal tekintenek egy esetleges világjárvány kitörésére, ami jelentősen csökkentené a gazdaság képességét a recesszióból történő kilábalásra.

MTI Eco

Hétfőn a világ minden kormánya foglalkozott ezzel a kérdéssel, miután a vírus, amely több mint 100 emberéletet követelt Mexikóban, megjelent az Egyesült Államokban és másutt is feltűnhet.

Az Obama-kormányzat azt ígérte, május 4-én teszi közzé a 19 legnagyobb pénzintézetről készített elemzését, ám egyes eredmények már korábban nyilvánosságra kerülhetnek.

Vállalati hír, hogy a világ legnagyobb háztartási gépgyártója, a Whirlpool Corp. a gazdasági lassulás következtében csökkenő első negyedéves profitról számolt be időszaki pénzügyi jelentésében.

A mai kereskedés során ismerteti negyedéves adatait többek között az Egyesült Államok második legnagyobb telefontársasága, a Verizon Communications Inc és a vezeték nélküli kommunikációt szolgáló chipeket gyártó Qualcomm Inc.

Az érdeklődés középpontjába kerülhetnek az autóipari ágazat papírjai, miután híre kelt, hogy a GM, annak érdekében, hogy biztosítsa a kormánytámogatást, akár már hétfőn újabb költségcsökkentő intézkedések bejelentését tervezi.Versenytársa, a Chrysler LLC vasárnap előrelépést ért el szervezett munkavállalóival a társaság talpon maradása érdekében folytatott egyezkedéseiben.

A határidős indexek közül az S&P 500 futures 17,60 ponttal csökkent, számított értéke alatt alakul; 144 pontot vesztett a Dow futures, 19,50 ponttal süllyedt a Nasdaq 100 futures.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában