Ország-világ

2009.04.17. 12:20

Akár ingyen is megszabadulna a Saabtól a GM

A Financial Times értesülései szerint a General Motors akár ingyen is továbbadná a Saabot, hogy biztosíthassa a svéd márka jövőjét. A leánycég a húsz potenciális érdeklődő közül tíz felé "nyitja meg a kapukat".

Financial Times - VGO

A Saab az év közepére szeretne befektetőt találni, ezért megkezdte a cég működésének ismertetését az érdeklődőkkel.

A cég tájékoztatása szerint húsz érdeklődő jelentkezett a márkáért, akik közül tízzel kezdi meg a tárgyalásokat az autógyár. A Financial Times értesülései szerint az amerikai anyavállalat akár ingyen is megválna a Saabtól, hogy így biztosítsa annak jövőjét.

A cég ügyvezető igazgatója a lapnak annyit mondott: a befektetők magántőke társaságok, illetve nemzetközi autóipari konszernek. "Terveink szerint tíz érdeklődő ismerheti meg részletesen a Saab működését, majd megvizsgáljuk, érdemes-e tovább haladnunk a befektetők listáján" – közölte Jan Åke Jonsson.

Az elkövetkező hetekben a szóba jöhető vásárlók száma kettőre vagy háromra szűkül, a gyártó reményei szerint június elejére megszülethet a megállapodás.

A General Motors februárban szakított a Saabbal azért, hogy a svéd leány csődvédelmet kérhessen. A GM a Saab mellett a Saturn és a Hummer márkákat is szeretné eladni és megválna az Opeltől is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában