Ország-világ

2009.04.28. 21:03

Egyre több gyerek focizik Magyarországon - Duplázás nyolc hónap alatt

Nyolc hónap alatt több mint duplájára nőtt idehaza a gyermeklabdarúgók száma - hangzott el a SportFogadó című talk-show kedd esti felvételén, ahol ezúttal a gyermekfutball került terítékre.

MTI - BAMA

Szeptember óta 15 ezerről 32 ezerre emelkedett az utánpótlás programban résztvevő gyermekek száma - mondta el Lukáts György szerkesztő-műsorvezető mikrofonja előtt Horváth Lajos, a Sport-szakállamtitkárság stratégiai osztályvezetője. A szakember szerint ez a szám jövőre 50 ezerre, két éven belül pedig 80 ezerre nőhet. Horváth Lajos hangsúlyozta: a magyar labdarúgó utánpótlás-nevelésnek azért jó az új, európai normáknak megfelelő szervezeti forma, mert az MLSZ tagozataként a hazai gyermeklabdarúgó szövetség FIFA-, UEFA- és EU-s forrásokhoz is hozzájuthat.

A Magyar Gyermeklabdarúgó Szövetség (MGYLSZ) tavaly szeptemberi megalakulásának az a legnagyobb jelentősége, hogy a korábbi megosztottság után együttműködés jött létre az 5-12 éves gyermekek utánpótlás-nevelésében érintett szervezetek, az állam, a Nemzeti Utánpótlás-nevelési és Sportszolgáltató Intézet (NUSI), az MLSZ, az önkormányzatok, a diáksport szövetség (MDSZ), a Góliát-McDonaldÍs FC és a szponzorok között. Országszerte 192 nagykövet, köztük hét olimpiai bajnok és 70 egykori válogatott labdarúgó segíti a tehetségek kiválasztását - árulta el Kereki Zoltán, a szövetség nagyköveti rendszerének vezetője.

A MGYLSZ soron következő nagy rendezvénye az iskolai évadot évzáró gyermeklabdarúgó fesztivál lesz, melyet 220 csapat, 3000 gyermek részvételével június 12-14-én tartanak a népligeti sportkomplexumban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában