Ország-világ

2009.04.27. 13:33

Elsejére hatalmas tüntetést szerveznek Budapestre

A LIGA szakszervezet ifjúsági tagozata, a Fiatalok Ligája hétfőn nyílt levélben szólította fel a többi szakszervezeti konföderáció hasonló tagozatát a LIGA május 1-jére tervezett utcai demonstrációján való részvételre.

MTI Eco

A szervezet közleménye szerint a hat szakszervezeti szövetség április 18-i demonstrációja "kevésnek és eredménytelennek" bizonyult, hiszen a kormány tervezett intézkedés-csomagja lényegében változatlan maradt, "az intézkedések továbbra is a nagytőkének kedveznek, az elszegényedett munkavállalók kárára".

Hangsúlyozzák: a csomag különösen sújtja a fiatal munkavállalókat, egyebek közt a felfüggesztett lakástámogatások, a gyed és gyes idejének csökkentése, a családi pótlék folyósítási idejének megrövidítése. Közvetett módon még a nyugdíjkorhatár emelése is rontja a pályakezdő fiatalok munkába állásának esélyeit - olvasható a levélben.

Úgy vélik, a válságkezelő program "még csak gondolati síkon sem foglalkozik a jövővel, a fiatalok tömeges kivándorlásával, a kilátástalansággal", ami jellemzi a korosztályt.

A Fiatalok Ligája ezért minden fiatalt, aki elfogadhatatlannak tartja a kormány tervezett intézkedéseit, az utcára szólít május 1-jén.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában