Ország-világ

2009.04.01. 11:14

Észak-Korea "könyörtelenül lelövi az imperialisták kémrepülőit"

Észak-Korea továbbra is kitart műholdjának fellövése mellett és kémkedéssel vádolja az Egyesült Államokat. A kommunista állam rádiójában elhangzó közlemény szerint megsemmisítenek minden olyan repülőt, amely megsérti légterüket.

Reuters - VGO

A kommunikációs műhold fellövésére április negyedike és nyolcadika között kerül sor. Dél-Korea és Japán, valamint az Egyesült Államok úgy véli, a kommunista ország valójában nagy hatótávolságú rakétája tesztelésére használja a műhold fellövést.

A tervezett akció miatt az amerikai hadsereg két hadihajót küldött a térségbe és Patriot elfogórakétái a bejelentés szerint készültségben vannak. Szintén mozgósít Japán, amely az amerikai félhez hasonlóan közölte, hogy megsemmisít bármilyen az országot fenyegető rakétát.

Észak-Korea nem tágít: "ha az amerikai imperialista brigantik kémrepülőkkel próbálják megzavarni a békés műholdprogramunkat, akkor forradalmi haderőink könyörtelenül lelövik őket" – idézi a pyongyangi rádiót a Reuters. Észak-Korea állítása szerint az Egyesült Államok márciusban 190 repülő segítségével kémkedett az országban. Az amerikai hadsereg nem kommentálta a fenyegetést.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában