Ország-világ

2009.04.08. 15:37

Ezen a télen jórészt belföldre utaztunk

A megkérdezettek közel egyharmada évente egyszer, vagy ennél is ritkábban utazik télen üdülni; kétharmaduk főként Magyarországon pihen. A kikapcsolódó távollétek zöme 3-4 napos. Idén a téli utazók több mint fele otthon maradt – derül ki a Szonda Ipsos március végi piackutatásából.

VGO

Az aktív korú, internet hozzáféréssel rendelkező magyar lakosság egyharmada szokott a téli szezonban (is) üdülni. Jellemzően a férfiak, a diplomások, az egyedül élők, illetve gyermek nélküli párok, valamint a budapestiek és magasabb társadalmi státuszúak utaznak ebben az évszakban is. A megkérdezettek közel fele kizárólag a nyári szezonban pihen otthonától távol, egynegyede pedig soha.
 
A téli szezonban is üdülők (az összes kérdezetett 32 százaléka) kétharmada évente egyszer vagy 2-3 évente, majd harmada pedig még ennél is ritkábban utazik. Akik megengedhetik maguknak az egy téli szezonon belüli többszöri üdülést, csak nagyon kevesen, alig 5 százaléknyian vannak a télen utazók körében.
 
A téli utazások döntő többsége belföldi turizmus: a megkérdezettek kétharmada főként Magyarországon, 12 százalékuk elsősorban külföldön, további 23 százalék pedig itthon és külföldön is szokott üdülni. 
 
A cikket teljes terjedelmében elolvashatja a Világgazdaság Online oldalán

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában